ke 06.03. klo 18:30

IPK - Peliitat

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Molemmat joukkueet karsintauhan alla

Keskiviikon Mestis-kierroksella pelataan äärettömän tärkeistä pisteistä, kun IPK saa vieraakseen Peliitat. Ottelu polkaistaan käyntiin Iisalmessa kello 18:30.

Karsintauhan alla olevat joukkueet kohtaavat

Ottelun lähtökohdat ovat todella mielenkiintoiset, sillä joukkueet ovat pisteen päässä toisistaan. IPK löytyy sarjataulukosta otteluun lähdettäessä sijalta 11., kun joukkueella on runkosarjaa jäljellä viisi ottelua. Peliitat sen sijaan löytyy sarjataulukon sijalta 10. ja joukkueella on runkosarjaa jäljellä neljä ottelua. Mestiksen kaksi viimeisintä joukkuetta (sijat 11 & 12) karsivat kauden päätteeksi kahden Suomi-sarja joukkueen kanssa.

IPK – vaikea kausi alla

IPK:n kausi on ollut äärettömän vaikea. Joukkue sai kuitenkin uutta potkua tekemiseen, kun 90-luvun jääkiekkoa peluuttava päävalmentaja Janne Sinkkonen sai potkut. Joukkueen tekeminen on ollut aivan eri tasolla valmentajanvaihdon jälkeen, mutta karsintauhka on joka tapauksessa todellinen uhka.

IPK on viimeisestä viidestä ottelustaan napannut neljä voittoa ja kirinyt Peliitoista ainoastaan pisteen päähän. Joukkueen materiaali ei kuitenkaan ole hääppöinen, vaan tuloksentekoyksikkö tahtoo löytyä yksittäisten pelaajien harteilta. Viime kaudella K-Vantaasta IPK:n riveihin siirtynyt hyökkääjä Julius Rantaeskola on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi ja kantaa joukkueen kultakypärää tehoin 17+19. Ei olisi ihme, mikäli Rantaeskola nähtäisiin ensikaudella jopa Liigaympyröissä.

Liigan pelipassi + bonus taskuun seuraavasti:

Rizkin uusille asiakkaille on moinen etu – vain Uhmapelaajien kautta!

IPK on saanut peliään parempaan uomaan, mutta maalivahtiosasto puhuttaa. Joukkueen maalivahtikaksikko Tuomas Tolonen sekä Elmeri Metsävainio ovat joukkueen hyvistä otteista huolimatta pelanneet ailahtelevasti ja ”helppoja” maaleja on päässyt selän taakse liian usein.

Peliitat uudestisyntynyt valmentajanvaihdon myötä

Myös Peliitoilta nähtiin yllättävä uutinen, kun joukkue antoi potkut päävalmentaja Jani Keinäselle runkosarjan loppumetreillä. Uudeksi päävalmentajaksi nimettiin Pelicansin junioritoiminnassa monta vuotta ahkeroinut Vesa Petäjä, joka on saanut joukkueen näyttämään uudestisyntyneeltä.

Petäjän vaihduttua penkin taakse, on Peliittojen pelinopeus tuplaantunut ja joukkue on pystynyt hallitsemaan otteluita jopa sarjan kärkijoukkueita vastaan. Heinolalaisjoukkue tekee tiivistä yhteistyötä Liigajoukkue Pelicansin kanssa ja joukkue on saanut paljon apuja etenkin A-junioreista. Sakke Hämäläinen sekä Aleksi Haatanen saavat pelata vapaasti Lahti-Heinola välillä ja tuhoisaa jälkeä kuluvalla kaudella U20 sarjassa tehneet hyökkääjät ovat todellinen vahvistus Mestikseen.

Pelicans on ojentanut varsin anteliaasti auttavan kätensä loppukaudeksi Peliittojen suuntaan, jotta karsinnoilta vältyttäisiin. Liigaympyröissäkin pyörähtäneet hyökkääjä Roope Mäkitalo sekä puolustaja Aleksi Ek ovat täysin Peliittojen käytössä loppukauden ajan. Lisäksi puolustajat Aapo Ahola, Santtu Kinnunen sekä Jarkko Pynnönen saavat pelata vapaasti Pelicansin sekä Peliittojen riveissä loppukaudella. Illan ottelussa torjuntavastuun kantaa Jakub Skarek.

IPK vs. Peliitat

Molemmat joukkueet ovat parantaneet otteitaan huomattavasti loppukaudesta ja valmentajanvaihdoksen jälkeen. Ottelusta on lupa odottaa tasaista ja kuumaa kamppailua, mutta Peliittojen kerrointa ei voi jättää pelaamatta. Pelicansista saatujen vahvistuksien ja valmentajanvaihdoksen myötä joukkue on kuin uudestisyntynyt.

Betsaa Speedybetille – voittorahat pankkitilille hetkessä:

Rekisteröintivapaa Speedybet tarjoaa vedonlyöntiä ilman minkäänlaista ylimääräistä säätöä. Mikä parasta, voittorahat ovat pankkitililläsi heti kohteen päätyttyä!