ke 06.03. klo 04:00

Arizona Coyotes - Anaheim Ducks

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Arizona hurjassa liidossa – saa vastaansa kompuroivan Ducksin

Kovassa lennossa oleva Arizona Coyotes isännöi keskiviikon vastaisena yönä NHL:n pohjalla rämpivää Anaheim Ducksia. Aavikolla pelattava kamppailu on joukkueiden kauden neljäs keskinäinen. Coyotes on napannut edellisistä kohtaamisista kaksi voittoa, Ducksin jäädessä vain yhteen.

Coyotes vahva playoff-ehdokas

Arizona on voittanut viimeisestä 11 ottelustaan yhdeksän ja on tällä hetkellä kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Kojoottilauma vaanii läntisen konferenssin yhdeksännellä sijalla, vain kahden pisteen päässä Dallasista ja Minnesotasta, jotka pitävät viimeisiä playoff-paikkoja lännessä. Kuin varkain, Coyotes on noussut mukaan playoff-taistoon.

Liigan pelipassi + bonus taskuun seuraavasti:

Rizkin uusille asiakkaille on moinen etu – vain Uhmapelaajien kautta!

Vaikka joukkueen ykkösmaalivahti Antti Raanta on ollut pitkään sivussa, maalivahtipeliin on Coyotes voinut luottaa. Kauden kakkosvahtina aloittanut Darcy Kuemper on ollut Coyotes-maalilla vahva ja onkin kuudentena torjuntaprosenttitilastossa maalivahdeista, jotka ovat pelanneet tällä kaudella yli 35 ottelua prosentilla 91,8%. Kuemper on seitsemän ottelun mittaisessa voittoputkessa ja ei ole putkensa aikana päästänyt yhdessäkään pelissä kolmea maalia enempää selkänsä taakse.

Ottelut ovat sujuneet Coyotesilla viime aikoina erinomaisesti, mutta loukkaantumislista on joukkueella pitkä. Peräti kuusi pelaajaa on sairastuvalla, joista tärkeimpinä Derek Stepan, Nick Schmaltz ja Antti Raanta. Peräti 47 ottelua sivussa alavartalovamman takia ollut Jason Demers tekee vihdoin odotetun paluun Coyotes-puolustukseen yön ottelussa.

Jotain Coyotesin leveydestä kertoo myös, että joukkueella on 10 pelaajaa, jotka ovat tehneet yli 10 maalia tällä kaudella. Vain kolme muuta joukkuetta NHL:stä (San Jose, Nashville, Montreal) on pystynyt samaan. Coyotesin maalipörssiä johtaa Brad Richardson 16 osumalla.

Ducks odottaa jo kauden päättymistä – edessä silti juhlaottelu

Anaheim sai viime pelissään sunnuntai-iltana katkaistua viiden ottelun mittaisen tappioputkensa, kun se voitti kotonaan Colorado Avalanchen lukemin 2-1. Kyseistä ottelua ennen ankkalauma oli 16 edellisestä kamppailustaan voittanut vain kolme. Ducks on lännen toisiksi viimeinen 59 pisteellä, kolme pistettä pohjaa pitävää Los Angeles Kingsiä edellä.

Jos jotain positiivista erittäin alavireisestä kaudesta on haettava, löytyy niitä kaksi: maalivahtipeli ja aloitukset. John Gibson on pelannut Ducksin maalilla 49 ottelua torjuntaprosentilla 91,6% vain muutaman kymmenyksen vastustajaansa Kuemperia heikommin. Aloituksissa Ducks on ollut neljänneksi paras NHL:ssä prosentilla 51,9%. Maalinteko on kuitenkin ankkalaumalla ollut kuin tervanjuontia. Joukkue on tehnyt liigassa vähiten maaleja: 144. Toisiksi vähiten maaleja on iskenyt lännen viimeisenä oleva Kings, 158.

Vaikka kausi on Ducks-miehistöllä ollut vaikeaa, on yöllä kuitenkin aihetta juhlaan. Ducks-konkari Ryan Kesler pelaa uransa 1 000 NHL-ottelun Coyotesia vastaan, jos viime hetken muutoksia ei kokoonpanoon tule.

Nyt isolla Coyotesille!

Panoksena playoffit, joita Coyotes-lauma on viimeksi päässyt haistelemaan kaudella 2011-12, jolloin joukkue eteni jopa konferenssifinaaleihin asti. Nyt nuori ja nälkäinen joukkue haluaa vähintään kyetä samaan.

Ensimmäisenä pelikohteena pelataan Arizona Coyotesin voittoa varsinaisella peliajalla. Coyotes ei ole ollut näin kovassa iskussa miesmuistiin ja tahti varmasti kovenee, mitä pidemmälle kevättä mennään. Joukkue tietää ottelun panokset ja jos playoffeihin todella haluaa päästä, ei Ducksia vastaan saa hävitä. Elintärkeitä pisteitä on jaossa tässäkin ottelussa. Anaheimilla puolestaan ei ole panosta otteluun ja raskasjalkaisella joukkueella ei riitä vauhti nuorta ja nopeaa kojoottilaumaa vastaan.

Toisena pelikohteena luotetaan Coyotesiin vielä enemmän ja pelataan hieman isommalla riskillä Arizona Coyotes -1,5. Coyotesin pitää siis voittaa kahdella maalilla tai enemmän, muuten pelaaja ei saa panostaan takaisin.