su 03.03. klo 20:00

ENCE - Astralis

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

ENCE haastamaan titaania

Tähän se huipentuu. Takana on kolme viikkoa IEM Katowicen major-turnausta ja jäljellä on enää finaaliottelu, joka alkaa sunnuntaina 20:00. Finaalissa on odotetusti koko turnauksen suurin voittajasuosikki tanskalainen Astralis, joka voitti omassa välierässään MIBRin suoraan 2-0. Astralista vastaan asettuu CS-skenen vuosikymmenen tuhkimotarinaa kirjoittava suomalainen ENCE esports, joka on pudottanut turnauksesta jo HLTV:n rankingin toisena majailevan Team Liquidin sekä kolmantena olevan Natus Vinceren. Ottelu on totuttuun tyyliin BO3 (paras kolmesta).

Katowicen ihme!

ENCE osoitti lauantain välierässä jälleen kerran, miten vahva henkinen puoli koko joukkueella on. Dust2 oli joukkueelta täydellinen ohipeli, ja kuten IGL Aleksi ”Aleksib” Virolainen totesi, joukkueelta ei onnistunut mikään toisessa pelissä. Kahdessa muussa kartassa joukkue onnistui kääntämään selkeät tappiotilanteet voitoksi (Mirage 6-12 -> 16-14 ja Train 10-14 -> 16-14), molemmissa tapauksissa puhutaan todennäköisyyksissä alle 15% mahdollisuudesta voittaa.

ENCEn ”duunariosasto” jatkoi ylisuorittamista kahden edellisen ottelun tapaan. ENCEn tähtipelaajat ja syy NaVin voittamiseen löytyi kaksikosta Jani ”Aerial” Jussila sekä Sami ”xseveN” Laasanen. Varsinkin xseveN oli todella kantava voima, esimerkiksi ratkaistuaan 13-13 tilanteessa todella tärkeän 1v1 clutchin maailman parasta pelaajaa s1mpleä vastaan.

Aerial teki todella tuhoisaa jälkeä entry-fräggerinä NaVia vastaan ja käänsi useamman kierroksen, esimerkiksi Trainissa, täydellisesti ajoitetulla puskulla NaVin pelaajien kylkeen. Samaa suorittamisen tasoa kaivataan myös Astralista vastaan mikäli ENCE haluaa haastaa lajin suvereenia ykköstä turnauksen voitosta.

Liigan pelipassi + bonus taskuun seuraavasti:

Rizkin uusille asiakkaille on moinen etu – vain Uhmapelaajien kautta!

Astralis vaikuttaa pysäyttämättömälle

Astraliksen juna kulkee edelleen raiteillaan kohti mestaruutta, lauantain välierä MIBRiä vastaan oli todella kliinistä CS:ää. Joukkueen vahvuus on lähes täydellinen kokonaisuus. Kaikki joukkueen yksilöt ovat maailman eliittiä omalla pelipaikallaan. Kaikki pelaajat pystyvät kääntämään yksittäisiä kierroksia joukkueelleen. Joukkue pelaa todella kurinalaisesti ja taktisesti fuksia CS:ää.

Jos Astralis puskee, joku on aina tuplaamassa tradeja varten, joukkue pitää hyvin huolta omasta rahatilanteestaan ja säästää kurinalaisesti välttäen turhat retake yritykset vaikka teoriassa kierros olisi vielä mahdollista voittaa. ENCEllä tulee olemaan suuri vuori kiivettänä, mikäli joukkue haluaa sekoittaa oppikirjamaista CS:ää pelaavaa Astraliksen pakkaa.

MIBRillä oli eilisessä pelissä omat hetkensä, mutta ratkaisun hetkillä aina toinen kaksikosta Emil ”Magisk” Reif ja Andreas ”Xyp9x” Hojsleth nousi esiin, ja toimitti tarvittavat tapot kierroksen voittoon. Varsinkin Xyp9xin peliäly clutch-tilanteissa on jotain todella käsittämätöntä, kun hän tuntuu tietävän vastustajan sijainnin ja aikeet oikein lähes poikkeuksetta. Nykyisellä tasollaan hän on tämän hetken paras clutch-pelaaja maailmassa.

ENCEn tarvitsee yllättää kartoissa

Vaikka ENCE onnistui kääntämään pelit Liquidia ja NaVia vastaan pelaamalla defaulttia, ainakin IGL AleksiB:n mukaan, ei vastaava enää riitä Astralista vastaan. ENCEn on onnistuttava jollain tasolla horjuttamaan Astraliksen pelityyliä, ja paras mahdollisuus tähän on karttojen pick&ban -vaihe.

Molemmilla joukkueilla on sama permabanni, joten ENCE voi myös tänään tehdä samalla tavalla kuin NaVia vastaan ja jättää Cachen Astraliksen poistettavaksi. ENCEn tulisi valtaosan mielestä bannaa Nuke Astralikselta, mutta voi olla, että ENCE haluaa juurikin haastaa Astraliksen Nukessa ja katkaista 34-0 putken.

Jopa Astraliksen valmentaja on todennut, että ENCE on antanut kovimman haasteen Astralikselle Nukessa viimeisen vuoden aikana, ja nykyinen ENCE on huomattavasti kovempitasoinen kuin vuoden 2018 heinäkuun joukkue.

Omana karttana ENCE halunnee edelleen pelata Miragea tai Trainia, vaikka ajatus Astraliksesta aloittamassa junamaa CT:nä saattaa hieman tuoda eriäviä mielipiteitä. Astraliksen karttavalinta riippuu juurikin valmentajan mietteistä ENCEn Nukea kohtaa, ja voi olla, että Nuke jää valitsematta vaikka sitä ei olisi poistettu ja AStralis tyytyy pelaamaan Infernoa, jossa sillä on myös jo 15-0 voittoputki menossa.

Jo kartan ryöstäminen Astralikselta olisi suomalaisilta uroteko, ottelun voittoon vaadittaisiin jo rehellisesti Katowicen ihme vol. 3. Varsinkin omassa kartassaan Astralista tuskin voidaan pysäyttää, tähän luotamme myös päävetokohteessamme. Tämän lisäksi pelivalinnat kohdistuvat tällä kertaa pelaajakohtaisiin tappojen totaleihin, varsinkin Aerialilla tulee olemaan todella paljon vaikeampaa entry-fragien suhteen Astraliksen kanssa verrattuna NaViin.

Betsaa Speedybetille – voittorahat pankkitilille hetkessä:

Rekisteröintivapaa Speedybet tarjoaa vedonlyöntiä ilman minkäänlaista ylimääräistä säätöä. Mikä parasta, voittorahat ovat pankkitililläsi heti kohteen päätyttyä!