la 02.03. klo 20:00

Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Columbus nuijimassa Edmontonin parhaaseen katseluaikaan?

Siirtorajalla vahvistunut Columbus Blue Jackets isännöi NHL:ssä parhaan katseluajan ottelussa Edmonton Oilersia lauantaina. Vierasjoukkue on saanut surkeisiin otteisiinsa hieman lohtua viime aikoina. Columbus on ailahdellut hieman, mutta perussuoritus on Edmontonia edellä.

Matt Duchene ja Ryan Dzingel ovat tuoneet tehoja Columbukselle

Columbus Blue Jackets vahvisti rivistöään siirtorajalla hankkimalla Ottawasta kaksi pelaajaa. Nyt heidät on istutettu samaan ketjuun ja tulosta on syntynyt. Matt Duchene on summannut kolme tehopistettä (1+2) uudessa joukkueessaan ja Ryan Dzingel on niin ikään ollut tehkas, kun paunoja on kirjattu kaksi (0+2). Ensin mainittu on pelannut jo neljässä ottelussa, Dzingel vasta kahdessa.

Liigan pelipassi + bonus taskuun seuraavasti:

Rizkin uusille asiakkaille on moinen etu – vain Uhmapelaajien kautta!

Tehoja Columbus onkin viime aikoina hieman kaivannut, sillä kuudennella sijalla itäisessä konferenssissa oleva joukkue on saanut kymmenessä edellisessä ottelussa tililleen 12 pistettä ja kuusi voittoa. Suoritus on kohtalainen, mutta parempaankin joukkue pystyisi.

Viidessä edellisessä ottelussaan Blue Jackets on iskenyt keskimäärin kolme maalia ottelua kohden, mutta päästänytkin 11 osumaa. Tällä otannalla voittojakin on tosin joukkueelle kertynyt kolme.

Otteet ovat viime aikoina hieman piristyneet ja erityisen tasapainoinen esitys nähtiin 24. helmikuuta, kun Columbus kaatoi San Jose Sharksin 4–0-numeroin. Hailauma on toisella sijalla lännessä, joten helposta vastiksestakaan ei voida puhua. Blue Jackets pelasi ottelussa fiksusti, hyökkäsi maltillisesti ja puolusti kurinalaisesti.

Erityisen hyvin joukkue rytmitti pelaamistaan erilaisilla variaatioilla ja vauhti, jolla asiat toteutettiin oli todella kovaa. Seuraavassa ottelussa tuli kuitenkin lunta tupaan ja Pittsburgh Penguins niisti Columbuksen 2–5. Kamppailussa isäntä jäi hieman telineisiin ja pingviinipaidat menivät menojaan.

Viimeisimmässä ottelussaan Columbus pääsi jälleen voitonsyrjään kiinni, kun se nappasi jatkoaikavoiton Philadelphia Flyersista 4–3-lukemin. Joukkue laukoi ottelussa maalia kohden peräti 41 kertaa.

Edmontonissa ei kurjuutta kummempaa – muutama voitto lisää hiljattain

Edmonton Oilersin kausi on ollut tuttua oilersmaista heittelehtimistä. Viime aikoina joukkue on onnistunut kaapimaan muutamia voittoja, mutta kovimpia joukkueita vastaan ei Edmontonilla ole yleensä pisteille mitään asiaa.

Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi on koko loppukauden sivussa. Loukkaantuneena on myös hyökkääjä Jujhar Khaira. Nämä poissaolot eivät sinänsä Edmontonia horjuta yhtään enempää, mutta toisaalta joukkue horjuu jo ihan tarpeeksi. Pelaajamateriaali ryhmällä on melko yksipuolinen ja todella kapea.

Edmontonissa tehot lepäävät pitkälti tähtipelaajan, Connor McDavidin niskassa ja välillä maalinteon muodossa taustatukea antaa saksalaissnaipperi Leon Draisaitl. Ryan Nugent-Hopkins auttaa joukkuettaan silloin tällöin, mutta hänen vahvuutensa ovat selkeästi hyökkäyspäässä ja edes kelvollista vitjaa puolustuspäässä on miehen ympärille haastavaa rakentaa.

Kuudessa edellisessä vierasottelussaan Oilers on voittanut ainoastaan kerran. Kymmenessä edellisessä reissupelissä joukkue on napannut voittoja kolme kappaletta. Kahdessa edellisessä kotiottelussaan joukkue on onnistunut voiton kairaamaan, mutta se on tällä hetkellä Edmontonille melkoisen laiha lohtu. Joukkue on läntisessä konferenssissa kolmanneksi viimeisenä.

Columbus nuijii – yleistaso on kirkkaasti parempi

Hiljattain vahvistunut Columbus on vahva ennakkosuosikki ottelussa Oilersia vastaan. Joukkueen materiaali on sellainen, että sillä taistellaan pudotuspeleissä jopa paikasta konferenssifinaaleissa. Blue Jacketsilla on kelpo perussuoritustaso tällä hetkellä, ja jos uudet pelaajat klikkaavat rosteriin, keväällä menestymisen edellytykset ovat kunnossa.

Edmontonin perustaso on tällä hetkellä heikko. Kapealla rosterilla ja kahdella tähtipelaajalla ei ihmeitä maailman parhaassa kiekkoliigassa tehdä. Silti Edmonton alisuorittaa ja on alisuorittanut koko kauden ajan. Tällä hetkellä jokainen Oilersin voitto on pieni ihme ja on todella epätodennäköistä, että se nähtäisiin pudotuspeleissä.

Columbus on jokaisella osa-alueella vieraitaan vahvempi ja voittaa lauantai-illan ottelun, jos ei ihmeitä tapahdu. Pelivalintoihin nostetaan kaksi erilaista tasoitusvaihtoehtoa kotivoiton kautta.

Betsaa Speedybetille – voittorahat pankkitilille hetkessä:

Rekisteröintivapaa Speedybet tarjoaa vedonlyöntiä ilman minkäänlaista ylimääräistä säätöä. Mikä parasta, voittorahat ovat pankkitililläsi heti kohteen päätyttyä!