pe 01.03. klo 04:05

Arizona Coyotes - Vancouver Canucks

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Coyotes matkalla pudotuspeleihin?

Kotijoukkue Arizona Coyotes on hyvässä vireessä ja onkin noussut taistelemaan pudotuspeleihin pääsystä. Tätä voi pitää suurena yllätyksenä, kun joukkue on kärsinyt runsaasti loukkaantumisista. Perjantain vastaisena yönä vieraaksi luistelee Canucks, jonka vire on mollivoittoinen. Ottelu alkaa 04:00 Suomen aikaa.

Coyotes iskussa – Canucksin vire mollivoittoinen

”Kojoottien” kausi on ollut täynnä tapahtumia. Joukkuetta on muutettu treidien kautta, ykkösmaalivahtina kauden aloittanut Antti Raanta loukkaantui ja on mitä ilmeisemmin loppukauden sivussa ja joukkue on muutenkin kärsinyt suurista määristä loukkaantumisia. Kaikesta huolimatta, kojootit pelaa vielä pudotuspelipaikasta.

Joukkue pitää hallussaan läntisen konferenssin sijaa kymmenen ja matkaa pudotuspeleihin on vain kolme pistettä. Viimeisen kymmenen ottelun pistetahti 1.4 pistettä per ottelu riittää varmasti pudotuspeleihin ja tämä on takuuvarmasti joukkueen ainoa tavoite loppukauteen.

Coyotesilta on vaikea löytää mitään yhtä vahvuutta. Joukkue on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Sen johtavat pelaajat ovat parhaasta päästä mitä tulee esimerkin näyttämiseen ja päivittäisen tekemisen tärkeyteen, niin harjoituksissa, kuin itse ottelutapahtumissa. Niklas Hjalmarsson on tästä täydellinen esimerkki. Pelaaja joka tekee voittamisen eteen kaiken tarvittavan ja tarpeettomankin. Tämmöisten miesten edessä muut pelaajat ei kehtaa luistaa omasta sitoutumisestaan.

Kun Raanta loukkaantui, kyseenalaistettiin sitä, pystyykö Darcy Kuemper pelaamaan hyvin illasta toiseen ja kannattelemaan joukkuetta. Tästä ei ole tarvinut huolehtia, sillä Kuemper on ollut mies paikallaan.

Erikoistilanteissa ylivoiman osalta joukkueella on paljon parannettavaa. Kojoottien ylivoima on operoinut 17.5% tehokkuudella, mutta alivoima on ollut täyttä timanttia – NHL:n toiseksi parasta (85.7%).

Liigan pelipassi + bonus taskuun seuraavasti:

Rizkin uusille asiakkaille on moinen etu – vain Uhmapelaajien kautta!

Vancouver Canucks sen sijaan on viimeaikoina takerrellut ja vire on mollivoittoinen. Viimeisestä 12:a ottelusta Canucks on voittanut vain kolme ja pudotuspelihaaveet näyttäisi karkaavan. Matkaa pudotuspeleihin on 5 pistettä, mikä ei kuulosta vielä mahdottomalta, mutta tämän hetken pelillinen taso ei vakuuta. Läntisen konferenssin sarjataulukosta Canucks löytyy siis Coyotesin takaa, sijalta 12.

Canucksin aika ei ole vielä, joukkueen suurimmat starat on vielä nuoria, joilla tulevaisuus näyttää lupaavalta. Paras esimerkki tästä on todennäköisesti kauden parhaan tulokkaan palkinnon pokkaava Elias Petterson.

Vierasjoukkueen erikoistilannepelaamista ei sovi liikaa kehua. Canucksin ylivoima on ollut surkeaa, se on operoinut vain 15.2% tehokkuudella. Alivoima sen sijaan on NHL:n keskitasoa 80.1% tehokkuudella.

Vaikka molemmilta löytyy loukkaantuneita pelaajia, Canucksin osalta ne ovat merkittävämpiä. Sven Baertschi on top6 hyökkääjä, Brandon Sutter luotettava kahden suunnan keskushyökkääjä ja Alexander Edler, sekä Christopher Tanev joukkueen johtavia puolustajia. Heidän lisäksi myös Jake Virtanen on sivussa.

Kuten todettua, Coyotesin kokoonpanosta uupuu maalivahti Raanta, joka eittämättä olisi joukkueen ykkösmaalivahti. Hänen lisäksi sivussa on loppukauden Nick Schmaltz ja Jason Demers. Michael Grabnerilla on silmävamma ja miehen paluu aikakohtaa kokoonpanoon ei ole vielä julkistettu. Joukkue on kuitenkin näyttänyt, että he kykenevät suoriutumaan hyvällä tasolla, vaikka tärkeitäkin palasia kokoonpanosta uupuu.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Coyotes on ollut jokaisessa ottelussa lopulta parempi. Ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Arizonassa, jossa kojootit voitti ottelun lukemin 4-1. Tämän jälkeen joukkueet ovat kohdanneet kahdesti Vancouverissa, jossa vieraat ovat vieneet 2 pistettä mukanaan jatkojen kautta.

Kaikki yllä oleva huomioon ottaen Kojootit tuntuu varsin hyvältä pelivalinnalta, kun kerroinkin on ihan mukiinmenevä. Nykyisellä vireellä lasken Kojoottien vievän pelin yli kerran kahdesta.

Toinen pelivalinta on vieraiden vähämaalisuus. Canucks ei ole ollut kovinkaan tehokas vähään aikaan. Samaan aikaan Coyotes on kotonaan pitänyt hyviä joukkueita vähissä maaleissa. Viimeisen kolmen kotiottelun aikana Maple Leafs on jäänyt nollille ja Jets onnistui vain kertaalleen. Jos vieraat jäävät yhteen maaliin, peli on voittava, kahdella maalilla panos palautuu. Jos maalimäärä on 3 tai enemmän, on veto häviävä.

Betsaa Speedybetille – voittorahat pankkitilille hetkessä:

Rekisteröintivapaa Speedybet tarjoaa vedonlyöntiä ilman minkäänlaista ylimääräistä säätöä. Mikä parasta, voittorahat ovat pankkitililläsi heti kohteen päätyttyä!