to 28.02. klo 20:30

Liquid - ENCE

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Katowicen ihme?

IEM Katowicen major-turnaus on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Vain kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa turnausta ja suomalaisten iloksi tähän joukkoon lukeutuu myös ENCE esports. Puolivälierät pyörähtävät käyntiin torstaina ja illan jälkimmäisessä kamppailussa iskevät yhteen yksi turnauksen suurimmista ennakkosuosikeista Team Liquid sekä suomen oma lippulaiva ENCE. Ottelu alkaa aikataulun mukaisesti 20:30 ja kahdella karttavoitolla lunastaa paikkansa välieriin.

EZ4ENCE

ENCEn matka turnauksessa alkaa muistuttamaan jo hieman sankaritarinaa. Joukkue avasi turnauksen 0-2, mutta käänsi tämän jälkeen pelin suunnan voittaen kolme seuraavaa peliä ja varmistaen paikkansa pudotuspeleihin viimeisten joukossa.

ENCEn suunnanmuutokselle on lukuisia eri syitä. Kenties merkittävin yksittäinen pala kokonaisuudessa on ollut joukkueen IGL Aleksi ”Aleksib” Virolainen, joka on alun haparoinnin jälkeen lukenut vastustajan peliä todella hyvin ja tämän lisäksi komeillut lähes jokaisessa kartassa tilastojen kärkipaikalla.

Toinen merkittävä muutos on alkukankeuksista kärsineiden Jani ”Aerial” Jussilan sekä Sami ”xseveN” Laasasen herääminen kriittisellä hetkellä. Aerial, joka pelaa joukkueen entry-fraggerina, alkoi toimittaa taululle lukuja, joita häneltä odotetaan. Varsinkin AVANGARia vastaan Aerialin otteet olivat todella vahvoja.

XseveN oli turnauksen alussa ja varsinkin Dust2:ssa todella suurissa vaikeuksissa. B-saitti oli käytännössä ilmainen jatkuvasti vastustajalle, ja xseveN ei saanut tehtyä tarpeeksi ennen kuin vastustaja kuittasi saitin haltuunsa. Ratkaisevassa peleissä Avangaria vastaan nähtiinkin uudelleensyntynyt xseveN, ja hän mm. ratkaisi kolme kierrosta purkamalla pommin suoraan yllättäen vastustajan täysin.

Mikäli edellä mainittu kaksikko on iskussa torstai-iltana, on ENCEllä täydet mahdollisuudet haastaa Pohjois-Amerikan ylpeyttä paikasta välieriin. Yksilötasolla joukkue on täysin kykenevä haastamaan omien pelipaikkojensa vastineita, ja Aleksib on todistanut olevansa IGL:nä terävintä kärkeä.

Liigan pelipassi + bonus taskuun seuraavasti:

Rizkin uusille asiakkaille on moinen etu – vain Uhmapelaajien kautta!

Liquidille kelpaa vain voitto

Team Liquidin ainoa tavoite turnauksesta on viime vuoden koko CS-skeneä dominoineen Astraliksen päänahan kuittaaminen finaalissa. Joukkue eteni pudotuspelivaiheeseen suhteellisen vaivattomasti. Kaikki kolme peliä swiss-kierrosten aikana voisi tiivistää sanaan mitäänsanomaton.

Liquid sai seedinsä ansiosta vastustajat helpommasta päästä kaaviota, toki viimeisenä esteenä pudotuspelipaikasta oli s1mplen tähdittämä NaVi. Edes tässä otteluparissa Liquid ei lopulta joutunut puristamaan tosissaan, koska Zeus ja Edward pelasivat todella huonosti.

Voikin siis olla, että Liquidilta ei välttämättä löydy tarvittaessa ylimääräistä vaihetta peliin, kun tilanne sitä vaatii. Tähän mennessä Liquidin taktiikat ovat toimineet, mutta miten käy, kun kaikki ei enää menekään joukkueen käsikirjoituksen mukaan.

Joukkue on toki edelleen Astraliksen jälkeen kokonaisuutena toiseksi paras joukkue, mutta kertoimien valossa tarkasteltuna ero ei ole niin suuri, mitä kertoimet antavat ymmärtää. Joukkueen merkittävin etu tällä hetkellä on pistoolikierrokset, jotka ovat ENCEn näkökulmasta valitettavasti päätyneet liian usein vastustajan nimiin.

Kartat tasaväkisiä

ENCEn harmiksi Liquid ei pelaa lainkaan Trainia, joten joukkue tulee poistamaan sen ensimmäisessä vaiheessa. ENCE taas ei pelaa Cachea, joten joukkue poistanee sen, koska sama kartta on myös Liquidin vahvimpia karttoja.

Liquid tietää, että ENCE pitää Miragea korkealla prioriteettilistassa, joten joukkue tuskin haluaa ottaa sitä itse. Sen sijaan joukkue arponee Infernon ja Overpassin välillä, jotka molemmat ovat vahvoja karttoja Miragen ohessa joukkueella, varsinkin AUG-metan ollessa vahvoilla.

ENCE tulee todennäköisesti luottamaan omana karttanaan Mirageen, huolimatta, että joukkue aloitti turnauksen parilla tappiolla ko. kartassa. Train olisi optimi, mutta valitettavasti se tuskin näkee päivänvaloa ensimmäisten bannien jälkeen.

Jos ENCE saa pelin pyörimään Miragessa on joukkueella täydet mahdollisuudet ryöstää kartta ja jopa koko ottelusarja kolmannen kartan kautta, koska Liquidin omassa kartassa tuskin ryöstöä nähdään.

Betsaa Speedybetille – voittorahat pankkitilille hetkessä:

Rekisteröintivapaa Speedybet tarjoaa vedonlyöntiä ilman minkäänlaista ylimääräistä säätöä. Mikä parasta, voittorahat ovat pankkitililläsi heti kohteen päätyttyä!