to 14.02. klo 14:00

Vitality - Vega Squadron

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Ranskalaisella superjoukkueella on näytön paikka!

IEM Katowicen toisen päivän ensimmäisissä peleissä kohtaavat Vitality ja Vega Squadron, jotka ovat molemmat swiss-systeemissä avauspäivän jälkeen tilanteessa 1-1. Kohtaaminen on eilisen tyyliin BO1 (paras yhdestä) ja voittaja pääsee yhden voiton päähän jatkopaikasta pääturnaukseen.

Ranskan superjoukkue väläytti osaamistaan

Vitality aloitti turnauksensa häviämällä kiinalaiseelle TYLOOlle selkeästi 8-16. Varsinkin joukkueen karttavalintaa voidaa pitää hyvin kyseenalaisena, koska Vitality päästi pick&ban -vaiheesta läpi Infernon, joka tunnetaan todella vahvana karttana kiinalaisille, joiden map-pooli on yleisesti tarkasteltuna todella heikko.

Päivän toisessa ottelussaan ranskalaiset tekivät hienon nousun Grayhoundia vastaan vieden ottelun ensimmäisellä jatkoajalla nimiinsä lukemin 19-17. Vaikka Nuke on hyvin CT-painotteinen kartta, ei se vähennä Vitalityn suorituksen arvoa ja miten kurinalaisesti joukkue pelasi selkä seinää vasten.

Ranskalaisjoukkueiden kesken tehtiin taas viime vuoden lopulla pelaajavaihtoja, jonka jälkeen monet tituleerasivat Vitalityn uudeksi maan cs-skenen keulakuvaksi, tänään nähdään, onko joukkueesta lunastamaan nämä odotukset.

50€ RISKITÖN VETO – EI KIERRÄTYSTÄ:

Olybetin uusille asiakkaille on tarjolla 50€ riskitön veto!

Venäläisten peli on hukassa

Vega aloitti oman turnauksensa niukalla tappiolla G2:lle, jota seurasi niukka voitto Spiritistä, kun joukkue onnistui nousemaan varmalta näyttäneestä tappiosta voittoon Spiritin tekemien virheiden avustuksella.

Yleisesti ottaen molempien pelien punainen lanka on ollut, että peli ei ole missään vaiheessa lähtenyt Vegan osalta ns. rullaamaan. Voitetuissakin kierroksissa joukkue on käynyt turhaan menettämässä aseita tai antanut helppoja pikkejä vastustajalle pienentäen omaa pelipankkiaan.

Vegan pelin henki on ollut joukkueen AWP-pelaaja Dmitriy ”jR” Chervak, valitettavasti hän on myös joukkueen ainoa pelaaja, jolla on millään tasolla hyväksyttävät tilastot, joten Vegalla on kova työ torstaina Vitalityä vastaan, joka on yksilötasolla pari pykälää Vegaa edellä.

Mittari kääntyy ranskalaisille

BO1 formaatissa molemmat joukkueet saavat poistaa peräti kolme karttaa, ja jäljellä jäänyt seitsemäs kartta on se, joka pelataan. Molemmat poistavat omat heikoimmat karttansa eli Vitality Trainin, jota se pelaa todella harvoin ja Vega Nuken, joka on joukkueen ns. permabanni.

Molemmat tykkäävät pelata Miragea sekä Infernoa, joten ei olisi yllätys mikäli toinen näistä kartoista olisi lopullinen valinta. Toisaalta Vitality on osoittanut olevansa myös hyvä joukkue Cachessa, jota todella harva joukkue osaa hyvin ja voikin olla, että Vitality keskittyy poistamaan ensimmäisen banninsa jälkeen Vegan vahvempia karttoja pois.

Ottaen huomioon joukkueiden yksilötason erot, joukkueiden map-poolit sekä tämän hetkisen työmäärän, jonka jR joutuu tekemään kantaakseen joukkueen voittoon, ranskalaisten voitto on hyvin todennäköinen.