to 14.02. klo 15:30

Barys Astana -  Kunlun Red Star

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Jatkaako KHL:n pörssiseiskana heiluva puolustaja tehoiluaan?

Yksi KHL-kauden yllättäjistä on Barys Astana, joka isännöi torstaina iltapäivällä Kunlun Red Staria. Kiinalaisjoukkueella ei ole vahvasti mennyt ja pudotuspelit ovat jäämässä Kunlunilla välistä.

Kunlun kyykkää pahasti – pudotuspelit jäämässä väliin

KHL:ssä ainoana kiinalaisjoukkueena mukana oleva Kunlun Red Star kyykkää tällä hetkellä ja on pelannut läpi kauden todella ailahtelevasti. Sesonkiin ovat mahtuneet myös suomalaisvalmentaja Jussi Tapolan potkut.

Kunlun lähinnä pelailee loput runkosarjasta, koska se on itäisessä konferenssissa kolmanneksi viimeisenä ja matkaa viimeiselle pudotuspeleihin oikeuttavalle sijalle on jo yhdeksän pistettä. Runkosarjaa kiinalaisilla on pelaamatta enää 13 ottelua, joten alkaa näyttää vahvasti siltä, että jatko-ottelut jäävät haaveeksi.

50€ RISKITÖN VETO – EI KIERRÄTYSTÄ:

Olybetin uusille asiakkaille on tarjolla 50€ riskitön veto!

Tällä hetkellä Kunlun on kolme ottelua kestäneessä tappioputkessa, jonka aikana joukkue on hävinnyt muun muassa Amur Habarovskille ja Admiral Vladivostokille. Kyseiset joukkueet ovat itäisessä konferenssissa vielä kiinalaisiakin alempana, nimittäin viimeistä edellisenä ja jumbosijalla.

Viiden ottelun kuntopuntarilla Kunlun on kerännyt ainoastaan kolme pistettä, joilla se on jaetulla kolmanneksi viimeisellä sijalla idässä. Kokoonpanossa ei ole pitkään aikaan nähty kanadalaispakkia Marc-Andre Gragnania, eikä jenkkihyökkääjä Corey Kanea. Samaan litaniaan lisätään suomalais- ja latvialaispuolustajat Ville Lajunen sekä Oskars Bartulis sekä ruotsalaishyökkääjä Johan Sundström.

Kazakstanilaisjoukkue lukeutuu kauden suurimpiin yllättäjiin

Barys Astana on yllättänyt iloisesti KHL:ssä kuluvalla kaudella. Joukkue on noussut jo toiselle sijalle itäisessä konferenssissa, jonka kärjessä on alkukauden superjoukkue Avtomobilist Jekaterinburg.

Viimeisissä viidessä ottelussaan kazakstanilaisryhmä on kerännyt seitsemän pistettä, joilla se yltää idän kuntopuntarilla kolmannelle sijalle. Ainoastaan pisteen enemmän viidessä edellisessä ottelussaan ovat keränneet piristysruisketta pelaamiseensa saanut jumbojoukkue Admiral Vladivostok sekä Avangard Omsk, joka kärkkyy konferenssin toista sijaa kolme pistettä Barysia perässä.

Barys on kolme ottelua kestäneessä voittoputkessa, joka alkoi toinen helmikuuta, kun joukkue murskasi Helsingin Jokerit kotonaan suvereenilla esityksellä peräti 8–2-numeroin. Sen jälkeen voitot ovat tulleet KHL:ssä laatujoukkueen maineessa olevalta Salavat Julajev Ufalta sekä viime aikoina energisesti esiintyneeltä Sibir Novosibirskiltä.

Jos on astanalaisjoukkue ollut kauden piristävimpiä yllätyksiä, voi yllätykseksi todeta myös joukkueen parhaan pistemiehen, joka ei suinkaan ole lukuisia kausia NHL:ssä tahkonnut Matt Frattin, vaan sentterin maanmies, kanadalaispuolustaja Darren Dietz, joka on 51 tehopisteellään koko KHL:n pistepörssissä seitsemäntenä (16+35).

Ei ole toki huonosti suorittanut myöskään Frattin, joka on kolmantena joukkueensa sisäisessä pistepörssissä keräämillään 39 tehopisteellä (17+21). Kanadalaisten väliin mahtuu vielä ruotsalaishyökkääjä Andre Pettersson, joka on laukonut tällä kaudella 22 maalia ja antanut syötön 21 Barysin osumassa (22+21=43).

Saako Kunlun kunnollisen selkäsaunan ja onnistuuko tähtipakki?

Joukkueet ovat pelillisesti eri maailmoista tällä hetkellä ja sitä ne ovat olleet koko kauden myös tuloksellisesti. Ensimmäiseksi pelivalinnaksi nostetaan isäntien voitto vähintään kahdella maalilla (Barys -1,5).

Toisaalta, vaihtoehtoisesti ja hieman suuremmalla riskillä, voi pelata isompaa tasoitusta kotijoukkueelle (Barys -2). Toisessa nostossa pelaaja voittaa, jos isäntä voittaa vähintään kolmella osumalla, mutta kotijoukkueen voittaessa kahdella osumalla panos palautuu ja kohde mitätöityy.

Kolmanneksi kohteeksi nostetaan Barysin alakerran liiderin ja koko KHL:n pistepörssin seitsemännellä sijalla majailevan Dietzin täysosuma, mutta sitä on pelattava todella maltillisella panostuksella.