su 03.02. klo 19:30

Washington Capitals -  Boston Bruins

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Tuukka Rask palaa Boston-maalille – voittaako Washington Capitals jälleen Bruinsin?

Washington Capitals isännöi Boston Bruinsia ottelussa, joka alkaa puoli kahdeksalta illalla Suomen aikaa! Muun hyvän lisäksi kamppailu on katsottavissa ilmaiseksi Viasatin kanavilla. Kummallakaan näistä perinteikkäistä NHL-seuroista ei ole viime aikoina kulkenut kovinkaan mallikkaasti.

Washington katkaisi järkälemäisen tappioputkensa lännen kärkeä vastaan

Capitals sai vihdoin perjantain vastaisena yönä poikki seitsemän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Joukkue niisti 4–3-voiton läntisessä konferenssissa kärjessä olevalta Calgary Flamesilta.

Washington on pitkästä syöksykierteestään huolimatta neljäntenä itäisessä konferenssissa. Capitalsilla on 51 ottelua pelattuna ja 62 pistettä kerättynä. Kymmenen ottelun kuntopuntarilla joukkue on kerännyt kuusi pistettä, joka on toiseksi huonoin lukema idässä.

Isäntien riveistä puuttuvat puolustaja Christian Djoos ja mahdollisesti Lars Eller. Sen sijaan Capitals saa takaisin kokoonpanoonsa Alex Ovetškinin, joka sai pelikiellon, koska ei mennyt tähdistötapahtumaan. Washingtonin maalilla aloittanee Brayden Holtby.

Bostonilla on tunkkaista – ei kahta ilman kolmatta?

Washington on ollut tukala vastustaja tällä kaudella Bostonille. Aivan kauden ensimmäisessä ottelussa joukkueet kohtasivat Capitalsin kotikamppailussa, joka kirjattiin isännille 7–0-numeroin. Toisessa ottelussa joukkueet kohtasivat Bostonissa, jossa Capitals oli toistamiseen parempi – tällä kerralla hieman maltillisemmin, lukemin 2–4.

Jos ei ole sunnuntain isännillä kulkenut, ei ole kyllä vieraillakaan. Boston on hävinnyt kolme ottelua peräkkäin ja kymmenessä edellisessä ottelussa haaviin on tarttunut vaivaiset 11 pistettä.

Slovakkikonkari Jaroslav Halak riisti Tuukka Raskilta ykköstorjujan paikan jonkin aikaa sitten, mutta viime aikoina herran otteet eivät ole olleet voittavia. On ajan kysymys, milloin Rask saa paikkansa täysin takaisin. Loukkaantumisesta toipunut suomalainen pelaa ainakin Capitals-ottelussa Bruinsin maalilla.

Boston on itäisessä konferenssissa seitsemäntenä, kun se on pelannut 51 ottelua ja kerännyt niissä 61 pistettä. Joukkueella ei ole loukkaantumisia.

Capitals sai voimaa edellisessä ottelussa

Isäntä sai takuulla pienen potkaisun ahteriin edellisessä ottelussa, kun se onnistui kääntämään tasaisen kamppailun itselleen lännen konferenssikärkeä vastaan. Uskotaan, että potku kantaa yhä ja lisävirta auttaa Capitalsia eteenpäin ja toiseen perättäiseen voittoon.

Washington on myllyttänyt Bruinsia kuluvalla kaudella keskinäisissä kohtaamisissa ja sama meno jatkunee myös sunnuntaina. Ensimmäisenä kohdevaihtoehtona on pienemmällä riskillä isännän lopullinen voitto ja toisena vaihtoehtona on kotivoitto varsinaisella peliajalla.

Uhmapelaajien diilit Super Bowliin ?