su 03.02. klo 22:00

Lyon -  PSG

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Lyon haastaa PSG:n kärkikamppailussa!

Ranskan pääsarjassa nähdään tasokas kamppailu sunnuntai-iltana. Lyon haastaa kotinurmellaan sarjan yksinvaltiaan Paris Saint-Germanin! Vierailta on sivussa tähtipelaaja Neymar, mutta se tuskin PSG:tä hidastaa. Lyonilla on kulkenut viime aikoina melko lennokkaasti. Ranskan liigassa maalipörssin viiden kärki on vähintäänkin erikoinen!

Tasokas kärkikamppailu – molemmat kovassa kunnossa

Lyon on sarjassa kolmantena ja edellisissä kymmenessä ottelussaan joukkue on kunnostautunut keräämällä niin ikään kolmanneksi eniten pisteitä kaikista Ligue 1 -joukkueista. Kaikki ottelut huomioiden Lyon on kolmen voiton putkessa.

Vierasjoukkue PSG on Ranskan liigassa omaa luokkaansa ja se johtaa toisena olevaa Lilleä kymmenellä pisteellä, vaikka on pelannut kolme ottelua vähemmän. Kymmenessä edellisessä ottelussaan Ligue 1 -sarjassa PSG on menettänyt ainoastaan neljä pistettä. Se on sarjan kovakuntoisin ryhmä.

Ranskan liigassa on ehkä kaikista erikoisin maalipörssin kärkipää peilaten muihin jalkapalloilevan maailman pääsarjoihin. Eniten maaleja (18) on iskenyt Kylian Mbappe, joka pelaa PSG:ssä. Jaetulla toisella sijalla kovalla maalimäärällä (16) on Edinson Cavani, joka pelaa PSG:ssä. Neljäntenä maalipörssissä (13) on Neymar, joka on toistaiseksi poissa pelikentiltä loukkaantumisen vuoksi ja pelaa PSG:ssä.

Pariisilaisilla on kolme pelaajaa sarjassa viiden parhaan maalintekijän joukossa. Cavanin kanssa toisen sijan jakaa Lille-hyökkääjä Nicolas Pepe. Pariisilaisten tuhotrion jälkeen tilanne muuttuu entistä mielenkiintoisemmaksi. Jaetulla viidennellä sijalla maalipörssissä majailee Cardiffiin isolla rahalla siirtynyt, mutta matkalla kadonnut entinen Nantes-hyökkääjä Emiliano Sala.

Lyon sytyttää PSG:n, joka menee ottelussa menojaan

Sunnuntain isäntä on ainoita joukkueita, jotka pystyvät Ranskassa tarjoamaan kunnon vastuksen PSG:lle. Vaikka se kuuluukin tähän ryhmään, on Lyonin kilpavarustelu silti liian köykäinen verrattuna pariisilaisiin, eikä tasaväkisistä joukkueista voida puhua.

Koska Lyon on kuitenkin parhaita vastuksia, ovat ottelut sunnuntain isäntää vastaan PSG:lle helpompia asennoiduttavia kuin monet muut. Lyon on joukkue, joka pystyy sytyttämään pariisilaiset, vaikka se joutuukin siitä kärsimään.

Neymarin lisäksi PSG:ltä puuttuu italialaiskeskikenttä Marco Verrati, mutta muita poissaoloja ei pariisilaisella huippunimiä pursuavalla katraalla ole. Isännillä sivussa ovat puolustajat Rafael ja mahdollisesti Kenny Tete.

Teten puuttuminen olisi etenkin pariisilaisia vastaan kova kolaus Lyonille, jonka alakerran luottoratsuihin hollantilainen kuuluu.

Nostetaan kaksi pelivaihtoehtoa otteluun. Pienemmällä riskillä voi valita PSG:n normaalin voiton tai suuremmalla riskillä PSG:n voiton pienellä tasoituksella. Uskotaan, että vierasjoukkue syttyy Lyon-otteluun ja puskee isännän nurin.

Uhmapelaajien diilit Super Bowliin ?