su 03.02. klo 18:30

Manchester City -  Arsenal

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Valioliigassa huippuottelu! Avaimet yllätykseen olemassa?

Manchester City isännöi Arsenalia Valioliiga-viikonlopun herkkupalassa sunnuntaina. Ottelu on nähtävissä ilmaiseksi Viasatin kanavilla!

Arsenalilla miehiä sivussa runsaasti – pelaaminen on ailahdellut

Vierasjoukkueella on miehiä telakalla ja se on väistämättä näkynyt Unai Emeryn joukkojen edesottamuksissa viime aikoina. Arsenal on hävinnyt viidessä edellisessä kamppailussaan kaikki ottelut mukaan luettuna kahdesti.

Sunnuntaina tykkipaidoilta ovat sivussa ainakin puolustajat Hector Bellerin, Rob Holding ja Sokratis sekä hyökkääjä Danny Welbeck. Keskikenttäpelaajien Ainsley Maitland-Nilesin ja Henrikh Mkhitaryanin pelaaminen ottelussa on epävarmaa.

Valioliigassa Arsenal on viiden ottelun kuntopuntarilla yhdeksällä keräämällään pisteellä kahdeksantena. Vieraiden kokonaissijoitus sarjassa on viidentenä 47 paunalla ja he tarvitsevat kipeästi lisäpisteitä, sillä Manchester United hengittää niskaan tiukasti kahden pisteen päässä.

City hävisi Newcastlelle ja kärsi vuoden ensimmäisen tappionsa

Manchester City kärsi tiistaina Valioliiga-ottelussaan vuoden ensimmäisen tappionsa todella yllätyksellisesti, kun se kaatui Newcastlelle. Ennen kuluvalla viikolla tullutta tappiota City oli voittanut kahdeksan ottelua peräjälkeen.

Sunnuntaina isänniltä ovat sivussa ainakin maalivahti Claudio Bravo sekä Vincent Kompany. Mahdollisesti sivussa saattaa olla toinenkin maalivahti Ederson sekä puolustaja, Benjamin Mendy. Jos Ederson on sivussa, maalilla pelannee Cityn nuori kosovolaismaalivahti Arijanet Muric.

Cityn otteissa on hieman pidemmällä otannalla Valioliigan osalta hienoista heittelyä. Edellisissä kymmenessä ottelussaan joukkue on kerännyt ainoastaan 18 pistettä eli menettänyt niitä 12. Tämä on Valioliigan ehdottomaan eliittiin kuuluvalle City-joukkueelle todella epätyypillistä.

Arsenalin voitto ei ole mahdottomuu

Tappio selvästi heikommalle Newcastlelle kertoo suuressa kuvassa pahasta huolimattomuudesta. Jos City jatkaa, kuten tiistaina – summittaisesti, huolimattomasti ja hakkaamalla päätä seinään – ei Arsenalin voitto ole mahdottomuus.

Kolmosmaalivahdin pelaaminen olisi niin ikään pieni kysymysmerkki, jos Ederson ei lopulta kunnossa ole. Muric on tosin pelannut hiljattain muutamissa cup-otteluissa kelvollisesti.

Ensimmäisenä kohdevaihtoehtona voi pelata tasapeli tai vierasvoitto -kohdetta kovalla kertoimella. Panostus kannattaa kuitenkin pitää melko alhaisena. Toisena vaihtoehtona suuremmalla riskillä on vierasvoitto tasapeli ei vetoa -ominaisuudella.

Uhmapelaajien diilit Super Bowliin ?