su 27.01. klo 16:30

Neftehimik Nižnekamsk - Nižni Novgorod

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Neftehimik kohtaa Nižni Novgorodin – Torpedo-vahdin hupaisa moka sinetöi tappion Helsingissä!

Neftehimik Nižnekamsk isännöi Torpedo Nižni Novgorodia sunnuntaina KHL:ssä. Molemmat joukkueet pelaavat itäistä konferenssia, jossa Neftehimik on kolmanneksi viimeisenä ja Torpedo seitsemäntenä. Joukkueita erottavat sarjataulukossa 11 pistettä.

Nižnekamsk kävi Helsingissä ryöstöretkellä, Nižni Novgorod ei

Jokerit on isännöinyt hiljattain molempia sunnuntaina toisensa kohtaavia joukkueita. Maanantaina Neftehimik vieraili Helsingissä ja kukisti Jokerit 1–2. Se latoi avauserässä riittävät osumat ja onnistui pääosin estämään helsinkiläisten maalintekoaikeet. Neftehimikin tämän hetken pelivireestä jäi Helsingissä päällimmäisenä mieleen kurinalaisuus.

HUIPPUETU: 50€ RISKITÖN VETO EIKÄ KIERRÄTYSTÄ

Olybetin uusille asiakkaille – vain Uhmapelaajien kautta!

Joukkue jatkoi tulosten valossa kurinalaisesti myös keskiviikkona, kun se onnistui kaatamaan HK Sotšin vieraskaukalossa 0–1-lukemin. Perjantaina Neftehimik kohtasi Avtomobilist Jekaterinburgin ja idän kärjen rautainen suoritustaso oli kyseisessä ottelussa isännille liikaa. Nižnekamsk taipui lopulta Avtomobilistille 0–3-lukemin.

Joukkueen taannoisista otteluista maininnan ansaitsee myös jatkoajalla napattu voitto Pietarin SKA:ta vastaan 15.1. Neftehimik kukisti läntisen konferenssin kärkeen lauantaina kivunneen SKA:n numeroin 2–3.

Nižni Novgorod on pelannut kuluvalla viikolla isännän tavoin jo kolme kamppailua. Maanantaina Torpedo hävisi Moskovassa Spartakille tylyin 6–1-luvuin, mutta keskiviikkona sille iski suonenveto – joukkue murskasi Vitjaz Podolskin 0–6.

Perjantaina Jokerit palasi kotikaukalossaan voittokantaan Torpedon kustannuksella lukemin 4–2 ja Nižni Novgorod oli telineissä läpi illan, vaikka saikin iskettyä kamppailussa avausosuman. Torpedo on nyt hävinnyt edellisistä viidestä kamppailustaan neljä eli näistä tilille on kertynyt ainoastaan yksi voitto.

Nižni Novgorodilla loukkaantumisia – Neftehimik tiettävästi ehjänä

Isäntien paras pistemies on 36 tehopistettä kuluvalla kaudella summannut suomalainen, Juuso Puustinen, joka ei kuitenkaan pelannut esimerkiksi maanantaina Helsingissä. Sen sijaan ottelussa pelasivat Mikael Ruohomaa ja Joonas Nättinen. Suomalaisia on kierrätetty melkoisen erikoisesti, sillä poikkeuksetta joku miehistä tuntuu olleen kokoonpanon ulkopuolella, vaikka he lukeutuvat joukkueensa kärkiyksilöihin.

Loukkaantumisia ei kuitenkaan tiettävästi Neftehimikin ryhmällä ole ja kaikki sen pelaajat ovat joukkueen käytettävissä.

Nižni Novgorodilta ovat sivussa ainakin joukkueen ykkösmaalivahti Stanislav Galimov, kovan profiilin puolustaja Anton Voltšenkov sekä hyökkääjä Daniil Ilyin. Joukkueen maalinsuulla on pelannut viime aikoina Barry Brust, joka hankittiin Galimovin tuuraajaksi Kunlun Red Starista.

Tuore Torpedo-kassari ei suoranaisesti ole häikäissyt viime aikoina, vaan mies on esiintynyt hyvinkin ailahtelevasti. Jokereita vastaan hän otti osaa kulmakamppailuun, josta herralle tuomittiin kaksiminuuttinen.

Maalivahdit eivät yleensä osallistu kulmakamppailuihin, mutta Brust päätti kulmataiston viehätystä haistella. Kanadalaisen kulmavaelluksella tuomitusta kaksiminuuttisesta muodostui kohtalokas, sillä Jokerit iski selkärangan vierailta katkaiseen 4–1-osuman sen aikana.

Sunnuntaina pelataan isäntien voittoa varsinaisella peliajalla. Vaihtoehtoinen pelivalinta on Neftehimikin voitto tasoituksella ja näistä kahdesta pelaaja voi valita mieleisensä riskikertoimen mukaan. Isäntiä puoltavat todella vahvasti käytössä olevan materiaalin lisäksi myös viime aikojen otteet ja tällä hetkellä vallitseva pelivire, joka on eittämättä kovempi kuin Torpedolla.