su 27.01. klo 10:30

Novak Djokovic - Rafael Nadal

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Tasokkain mahdollinen finaali – Djokovic vai Nadal mestaruuteen?

Australian Openin finaali on todellinen tennismaailman herkkupala, sillä finaalissa toisistaan ottavat mittaa serbialainen Novak Djokovic (ATP 1.) sekä espanjalainen Rafael Nadal (ATP 2.).

Djokovic on tällä hetkellä maailman paras tennispelaaja ja mies on jälleen Australiassa esittänyt huikeita otteita ottelu toisensa jälkeen. 31-vuotias listaykkönen on hävinnyt koko turnauksessa ainoastaan kaksi erää, yhden Denis Shapovaloville ja toisen Daniil Medvedeville. Välierissä serbialainen suorastaan murskasi Lucas Pouillen erin 3–0 (6–0, 6–2, 6–2) ja pelasi ylivoimaisesti parhaan ottelunsa turnauksessa

Djokovic on alustasta riippumatta äärimmäisen vaikea voitettava. Serbialainen on loistava syöttäjä, mutta syöttö ei kuitenkaan ole läheskään miehen vahvin osa-alue. Djokovicin suurimpia vahvuuksia ovat palautuspelaaminen sekä osaaminen palloralleissa.

Djokovic lukee peliä äärimmäisen hyvin ja pienen kokonsa ansiosta hän ehtii melkein minkä tahansa pallon alle. Djokovicin kämmenlyönti on suorastaan fantastinen, mutta hän tuo hyvin esiin monipuolisuutensa stopparien ja kierrelyöntien muodossa. Djokovic on myöskin melko ennalta-arvaamaton vastus, sillä vaikka mies nauttiikin pitkistä palloralleista, saattaa hän hyökätä jo suoraan syöttöön äärettömän kovalla kämmenlyönnillä jättäen vastustajan täysin vaille mahdollisuuksia palauttaa palloa peliin.

Huippuetu: 50€ riskitön veto eikä kierrätystä

Olybetin uusille asiakkaille – vain Uhmapelaajien kautta!

Nadal on toipunut US Openin lievästä vammastaan erinomaisesti ja otteet Australiassa ovat olleet suorastaan mykistäviä. Nadal ei ole koko turnauksessa hävinnyt vielä ainuttakaan erää, vaikka mies on ottanut mittaa jo useasta tasokkaasta vastuksesta. Välierissä jopa Roger Federerin kaatanut Stefanos Tsitsipas joutui nörtymään Nadalille tylyin 3–0-lukemin (6–2, 6–4, 6–0). Vaikka Nadal tunnetaankin erityisesti parhaana pelaajana massakentällä, ei häntä todellakaan voi pitää huonona kovan alustan pelaajana.

Nadal ei todellakaan ole parhaita syöttäjiä, mutta vaikka hänen syöttönsä ei hirveän kova olekaan, ovat ne äärimmäisen hankalia palautettavia voimakkaan sivukierteen vuoksi. Nadalin vahvuus puolestaan on palloralleissa, joissa hän eittämättä on maailman paras.

Espanjalaisen kierteiset kämmenlyönnit sekä monipuolinen pelityyli on vuosien saatossa kaatanut useita tasokkaita vastuksia kerta toisensa jälkeen. Nadal on myös äärimmäisen kilpailuhenkinen pelaaja, eikä espanjalainen todellakaan suostu antamaan finaalissa yhtään pistettä ilmaiseksi.

Molemmat pelaajat ovat äärimmäisen kovassa vireessä ja helpolla ei takuulla mestaruus kummallekaan tule. Pelien runsaslukuisuus on selkeästi järkevin kohde otteluun vedonlyönnin kannalta, mutta hyvän arvon vuoksi myös Nadalin voitto nostetaan lapulle.