pe 25.01. klo 18:30

Ässät - TPS

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-icon

Ässien pata tyhjenee

Perjantain Liigakierroksella pelataan Porissa ottelu Ässät – TPS. Etukäteen arvioituna iltapuhde on turkulaisten heiniä.

Tepsi sai tappioputken vihdoinkin poikki

Vaikka illan vierasjoukkue TPS on sarjassa komeasti kolmantena käymässä tiukkaa taistelua Tapparan ja Pelicansin kanssa runkosarjan toisesta sijasta, niin Tepsin otteita on läpi kauden leimannut ailahtelevaisuus. Välillä joukkue tuntuu olevan lyömätön, mutta välillä taas joukkueen peli sakkaa pahasti ja ailatelee jopa pelin sisällä todella paljon. Tästä osoituksena peräti viiden ottelun tappioputki, jonka Tepsi vihdoin sai viime kierroksella poikki kotonaan Jukureita vastaan.

Ässien peli ja taustapuolen asiat ovat sen sijaan olleet levällään läpi kauden. Pudotuspelipaikasta ei ole tarvinnut edes haaveilla Porissa enää pitkään aikaan ja toimistolla ovat olleet asiat vähintääkin yhtä paljon sekaisin. Joukkue onkin jo päästänyt pelaajiaan muualle vähintäänkin loppukauden ajaksi. Suurimpana nimenä lähtijöiden joukossa on ollut Sakari Salminen, joka vahvistaa loppukauden ajan Hifkiä.

Joukkueiden viime kohtaaminen meni yllättäen Ässille lukemin 1-2 rangaistuslaukausten jälkeen. Kaikista kauden aikaisemmista otteluista voitot ovat tasan 2-2. Tosin Ässien voitot ovat tulleet vasta varsinaisen pelijan jälkeen.

Tirronen ollut virkaveljeään selkeästi parempi

Maalivahtien osalta vaaka kääntyy voimakkaasti tepsin suuntaan. Alkukaudella Tepsin maalivahti duo Rasmus Tirronen & Henrik Haukeland oli Liigan kovin kaksikko, mutta viime otteluissa Haukeland ei ole aivan ollut alkukauden tasollaan, vaikka tappioita ei toki voi yksin hänen piikkiinsä laittaa. Perjantain ottelussa maalia vartioi jälleen Tirronen, joka pelasi viimeksi 05.01 Jyväskylässä.

Ässien maalia on kauden aikana pääasiassa vartioinut Andreas Bernard vaihtelevalla menestyksellä. Mukaan on mahtunut hyviäkin hetkiä, mutta tilastot näyttävät melko kehnoilta. Kakkosmaalivahti Henri Kiviaho sen sijaan ei ole vakuuttanut alkuunkaan. Toki Ässien kohdalla on huomioitava, että peli on ollut melko sekavaa joten maalivahdin työ ei ole tämän kauden Ässissä ollut kadehdittava. Perjantaina maalinsuulla nähdään Kiviaho, jolle voidaan ennustaa hikistä iltapuhdetta.

HUIPPUETU: 50€ RISKITÖN VETO EIKÄ KIERRÄTYSTÄ

Olybetin uusille asiakkaille – vain Uhmapelaajien kautta!

Ylivoimalla suuri ero

Ylivoimalla joukkueiden ero on todella suuri. Tepsin ylivoima on koko Liigan kolmanneksi parasta ylivoimaprosentin ollessa 22,86. Ässien ylivoimaprosentti on puolestaan ainoastaan 13,87; mikä on ylivoimaisesti heikoin lukema koko Liigassa.

Alivoimakin on toiminut turkulaisilla porilaisia paremmin. Tepsin alivoimaprosentti on 81,25 kun taas Ässillä 77,92.

TPS ottaa toisen voiton putkeen

Ottelun suuren suuri suosikki on TPS. Se on laadukaampi kaikilla osa-alueilla. Vaikka turkulaisilla on loukkaantumishuolia, niin sen joukkue on ehdottomasti laadukkaampi. TPS sai viime kierroksella viimein tappioputkensa poikki, mikä oli varmasti suuri helpotus. Tepsin peli kulki paikoin erinomaisesti jo Lahdessakin, mutta silloin maalit jäivät vielä puuttumaan.

Ässien taival on olut läpi kauden kauden melkoista rämpimistä. Joukkueen alkukausi oli jo niin heikko, että pudotuspelihaaveet menivät murkaksi jo hyvissä ajoin. Viime aikojen pelaajamyynnit ovat jonkun verran joukkuetta heikentäneet entisestään, mutta toisaalta nyt on nuorilla pelaajilla erinomainen näyttöpaikka. Muutenkin joukkueen peli voi vapautua kun ei ole enää mitään paineita menestyä tämän kauden osalta.

Tästä huolimatta lapulle otetaan kohteet Tepsin kautta. Tepsin vierasvoitolle saa parhaimmillaan lähes kahden kertoimen, johon ehdottomasti kannattaa tarttua. Rohkeammat ottavat TPS:n 1,5 maalin tasoituksella, joka antaa rahat takaisin yli 2,50-kertaisesti. Lisäksi vierasjoukkueelta löytyy taitoa sen verran paljon, että he kykenevät kyllä Ässien verkkoon useamman maalinkin tekemään. Tepsi lähtee otteluun todella arvokas voitto taskussaan, joka voi vapauttaa peliä huomattavasti. Lisäksi Ässien Kiviaho on päästänyt pelaamissaan otteluissa keskimäärin 2,95 maalia.