pe 25.01. klo 10:30

Novak Djokovic - Lucas Pouille

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Djokovic jatkaa vahvaa tekemistään

Australian Openin jälkimmäinen välieräkamppailu ei todellakaan tule jättämään ketään kylmäksi. Vastakkain ovat nimittäin serbialainen supertähti Novak Djokovic (ATP 1) sekä ranskalainen Lucas Pouille (ATP 31.)

Djokovic on Australiassa ollut odotetun vahva. Miehen urakkaa helpottaa entisestään se, että puolivälierissä miehen vastus Kei Nishikori luovutti jo toisessa erässä eikä Djokovicin tarvinnut rasittaa itseään yhtään välttämätöntä enempää. Djokovic on muutenkin pelannut oikeastaan viimeisen vuoden ajan äärimmäisen korkealla tasolla. Viimeiseen viiteentoista otteluun miehen saldoon mahtuu ainoastaan kaksi tappiota. Serbialainen on eittämättä maailman paras tenniksenpelaaja tällä hetkellä ja hänen voittamisensa on todella kovan työn takana keneltä tahansa.

Djokovicin pelistä on vaikeaa löytää mitään moitittavaa – hän on erinomainen syöttäjä, palautukset ovat kovia ja tarkkoja. Hän lukee peliä äärimmäisen hyvin sen lisäksi, että on todella nopea liikkumaan. Ainoita aseita, joilla Djokovicin voi kaataa, on ottaa todella suuria riskejä lyöden lähes jokaisen lyöntinsä lähelle baselineja. Djokovic toki tekee itsekin helpon näköisiä virheitä joka ottelussa, mutta ne johtuvat ainoastaan siitä, että hän yrittää lopettaa pisteet nopeammin hakemalla riskialttiita lyöntejä.

Huippuetu: 50€ riskitön veto eikä kierrätystä

Olybetin uusille asiakkaille – vain Uhmapelaajien kautta!

Pouille on äärimmäisen lahjakas pelaaja, mutta tasaisesta suorittajasta ei voi puhua. Australian Openissa Pouille on kuitenkin onnistunut erinomaisesti säilyttämään pelaamisensa korkealla tasolla ja miehen tulokselliset edesottamukset puhuvat puolestaan. Neljännesvälierissä ranskalainen kukisti vaisuhkosti esiintyneen Borna Coricin neljässä erässä ja Pouillen kantava voima kamppailussa oli erinomaisesti toiminut kämmenlyönti. Puolivälierissä mies kukisti monien yllätykseksi Milos Raonicin erin 3-1, joskin kanadalainen pelasi kauden huonoimman ottelunsa.

Pouille on erittäin hyvä syöttäjä, vaikka hänen ykkössyöttöprosenttinsa on normaalisti melko alhainen. Ranskalaiselta löytyy riittävää pelirohkeutta tiukoissakin paikoissa ja hän pelaa todella aggressiivisesti. Pouillen palautuspelaamisen tärkein osa on juurikin todella terävä kämmenlyönti, mutta häneltä löytyy myös monipuolisuutta. Etenkin verkkopelaajana Pouille on keskivertoa parempi ja hänen pelinlukutaitonsa tukee erinomaisesti aggressiivisuutta nousta verkolle.

Pouille on esittänyt vahvoja otteita, mutta kun vastaan asettuu hyvin levännyt listaykkönen, ei ranskalaisella ole mitään mahdollisuuksia. Lapulle otetaan peliunderia sekä Djokovicin voittoa pelitasoituksella.