to 24.01. klo 06:30

Karolina Pliskova - Naomi Osaka

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Osaka laittaa Pliskovan liikkeelle!

Australian Openin välieräottelussa nähdään mielenkiintoinen kamppailu, kun tsekkiläinen Karolina Pliskova kohtaa US Openin hallitsevan mestarin Naomi Osakan. Naiset ovat taistelleet vaikeuksien kautta itsensä aina välieriin saakka, mutta nyt yhä suurempaa roolia alkaa näyttellä korvien väli, sillä kylmät hermot ovat varsinkin tässä ottelussa kultaa.

Pliskova on taistellut tiensä välieriin hienolla tavalla. Aika-ajoin naisen syöttäminen sekä yleispelaaminen on takkuillut, kuten nähtiin esimerkiksi Madison Brengleä vastaan ottelun ensimmäisessä erässä, ja Serena Williamsia vastaan toisessa ja kolmannessa erässä. Erittäin taitava pelaaja on kuitenkin kyseessä, eikä syöttö- tai palautustaitoja missään nimessä voi vähätellä, sillä nainen on raivannut tiensä WTA-rankingin kahdeksannelle sijalle.

Pliskova pelasi erinomaisen ensimmäisen erän Williamsia vastaan. Tšekkiläinen sai syötyä Williamsin syöttöä sen verran, ettei yhdysvaltalainen pystynyt ohittamaan Pliskovaa pelkän kovan syötön turvin. Pliskova nappasi selkeän voiton ensimmäisestä erästä, vaikka lukemat olivatkin tiukemmat. Toinen erä oli tasainen ja Pliskova onnistui siinä murtamaan ensin, mutta murtui myös itse heti perään. Tasainen mittelö kääntyi kuitenkin yhdysvaltalaisen voitoksi Pliskovan kakkossyötön oltua hyvinkin tehoton.

Vaikeudet jatkuivat myös kolmannessa erässä. Williams dominoi viimeistä erää ja pelasi Pliskovan ulos lähes joka pallorallissa. Williams pääsi syöttämään ottelun voitosta 5–1-tilanteessa, mutta ottelupallolla hän onnistui taittamaan nilkkansa, ja Pliskova pelastui. Tuplavirhe seurasi loukkaantumista ja peli oli hävitty. Pliskova nappasi törkeän nousun jälkeen erän nimiinsä 5–7-lukemin, mutta onni oli matkassa, sillä nainen oli jo omienkin sanojensa mukaan luovuttanut.

Pliskovan vahvuudet piilevät naisen ulottuvuudessa ja vähissä pakottamattomissa virheissä. Hän on todella rauhallinen pelaaja, eikä hae pisteitä lainkaan aggressiivisesti, vaan odottaa otollista paikkaa. Pliskova on todella kovassa kunnossa, mutta pelaaminen ailahtelee ottelun aikana todella paljon. Tällä kertaa vastustaja on taas erilainen ja vaikeuksia on tiedossa, jos tsekkiläinen ei saa pidettyä pakettiaan kasassa.

Huippuetu: 50€ riskitön veto eikä kierrätystä

Olybetin uusille asiakkaille – vain Uhmapelaajien kautta!

Osaka on pelannut kaiken kaikkiaan perusvarman turnauksen. Viimeisin ottelu Elina Svitolinaa vastaan todisti viimeistään, että japanilainen on kovassa kunnossa. Vaikka ensimmäisessä erässä syöttäminen takkusikin, sai Osaka paikattua tilannetta erinomaisella yleis- ja huikealla palautuspelaamisella. Toinen erä mentiinkin täysin Osakan ehdoilla, eikä Svitolinalle jäänyt juuri minkäänlaista mahdollisuutta haastaa kovakuntoista japanilaista.

Osakan vahvuudet piilevät syötön lisäksi myös yleispelaamisessa. Syöttö on takkuillut tämän turnauksen aikana, mutta hän on pystynyt paikkaamaan sitä yleispelitaidoillaan. Osaka on todella nopea ja ketterä pelaaja, ja sijoittelutaidot sekä peruslyönnit ovat huipputasoa. Tällä hetkellä Osaka pystyy haastamaan kenet tahansa varsinkin kovalla alustalla, ja tšekkiläinen vastustaja – hän tulee joutumaan tukalaan paikkaan tässä ottelussa!

Osaka lähtee pienenä ennakkosuosikkina aamun kamppailuun. Pliskovalla on tukalat paikat taistelussa, sillä Osaka laittaa tšekkiläisen liikkeelle, eikä tämä pysy perässä koko ottelua. Pliskovan tilaisuus on räjähtävä alku, sillä sen jälkeen hän saa hieman paineita harteiltaan, jolloin pelaaminen on rennompaa.

Osaka taistelee voiton itselleen, mutta kahteen lyhyeen erään ei uskota. Tästä syystä napataan Osakan voiton lisäksi vetolapulle mukaan korkea pelien määrä, sillä linja on suotuisa siihen nähden, kuinka pitkää ottelua voidaan odottaa.