ke 23.01. klo 04:00

Calgary Flames -  Carolina Hurricanes

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Surkea maalivahtipelaaminen koitumassa Carolinan kohtaloksi?

Läntistä konferenssia johtava Calgary Flames saa vieraakseen itäisessä konferenssissa kymmenennellä sijalla olevan Carolina Hurricanesin. Vierailija kaipaisi varmuutta maalinsuulle ja Flames on hävinnyt kahdeksassa edellisessä ottelussaan ainoastaan kertaalleen, ja se on vakuuttavassa lyönnissä.

Carolina tarvitsee maalivahtia, joka saa kiekkoja kiinni

Hurrikkaanipaitojen esitykset ovat viime aikoina olleet ailahtelevia, mutta voittojakin on tullut. Joukkue näyttää kaukalossa melko energiseltä ottelusta toiseen – jokin mättää silti, kun pisteitä ei ole tullut läheskään tasaisesti. Hurricanes on itäisessä konferenssissa kymmenentenä ja kamppailee viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Lyö riskitön 50€ veto – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

Viimeisissä viidessä ottelussaan Carolina on voittanut kolmesti, mutta omissa on kolissut peräti neljän osuman keskiarvolla ottelua kohden. Joukkueen puolustus on paperilla kelvollinen ja NHL:ssä keskitasoa – alivoimapelaaminenkin on kohtuullista.

Suurimmat ongelmat Carolinalla löytyvät tolppien välistä. Jos joukkue mielii pudotuspeleihin päästä, saati siellä menestyä, on jostakin löydyttävä varmuutta puolustuksen taakse.

Ikuiseksi kakkosmaalivahdiksi leimautunut Curtis McElhinney on esiintynyt aika ajoin kelvollisesti joukkueen tolppien välissä, mutta taso heittelee aivan liikaa. Tällä hetkellä McElhinneyn pelikuntokin on kysymysmerkki.

Edellisessä ottelussa, jonka Hurricanes voitti Edmonton Oilersin kustannuksella 4–7-lukemin, joukkueen maalinsuulla pelasi tšekkivahti Petr Mrazek. Hänenkään pelaamisensa ei kuluvalla kaudella ole sykähdyttänyt, eikä se sykähdyttänyt Oilersiakaan vastaan. Miehen päästettyjen maalien keskiarvo lähentelee kolmea ottelua kohden ja torjuntaprosenttikin on Mrazekilla alle 90.

Carolinan maalivahdeista suurimmista ansioista yli neljän miljoonan dollarin kausipalkalla nauttiva Scott Darling on pelannut kuluvalla kaudella ainoastaan kahdeksan ottelua, mutta ei ole saanut niissä silmiäänkään kiinni. Hän on tilkinnyt maalinsuuta ainoastaan hieman yli 88 prosentin varmuudella, mikä on heikoimpia torjuntatilastoja koko sarjassa.

Calgary jatkaa porskuttamistaan

Flames löytyy läntisessä konferenssissa piikkipaikalta, eikä suotta. Joukkueen tekeminen on ollut viime aikoina tasaista ja tappavan tehokasta. Kahdeksassa edellisessä ottelussa joukkueelle on tullut ainoastaan yksi tappio, mikä kertoo tämän hetken pelivireestä melko paljon.

Calgaryn joukkuepelaaminen on tällä hetkellä saumatonta ja jokainen pelillinen osa-alue toimii, kuten tässä vaiheessa kautta konferenssikärjellä kuuluukin. Moni ei olisi uskonut ryhmän hallitsevan lännessä ennen kauden alkua, mutta nämä käsitykset on lytätty ja Flames on ollut kirjaimellisesti liekeissä.

Kuudessa viimeisessä kotiottelussaan joukkio on kairannut paunat kotiin viidesti. Näissä otteluissa on syntynyt huimat 33 tehtyä maalia, eikä omissakaan ole kolissut kuin 19 kertaa.

Calgary on ehdoton ennakkosuosikki ottelun alla ja sen voittoon varsinaisella peliajalla tartutaankin kiinni ensimmäisenä kohteena. Toisena valintana pelataan isäntien korkeaa maalimäärää.