ke 23.01. klo 02:00

Naomi Osaka - Elina Svitolina

Pitkä ja raastava ottelu luvassa

Australian Openin puolivälierät jatkuvat erittäin mielenkiintoisella ottelulla, kun US Openin hallitseva mestari Naomi Osaka kohtaa hurjan vireen löytäneen Elina Svitolinan. Pelaajat kohtasivat viime kaudella Miamin WTA-turnauksessa, tuolloin Svitolina oli parempi erin 0-2. Onnistuuko Osaka tasoittamaan tilannetta vai nähdäänkö toisinto Miamista?

Osaka on pelannut kaiken kaikkiaan erinomaisen turnauksen. Ensimmäiset kierrokset olivat tuoreelle Grand Slam -voittajalle lämmittelyä, kun Magda Linette ja Tamara Zidansek joutuivat myöntämään tappionsa jo tunnin kestäneen kaksieräisen ottelun jälkeen. Kolmas kierros toi jo haastetta mukanaan. Su-Wei Hsieh nappasi ensimmäisen erän nimiinsä, onnistuttuaan palauttamaan Osakan syötöt paremmin, mitä totuttu on häneltä näkemään. Osaka kuitenkin keräsi itsensä ja antoikin kylmää kyytiä kahdessa viimeisessä erässä voittaen ne lukemin 6-4 ja 6-1.

Viimeisin ottelu Anastasia Sevastovaa vastaan ei alkanut halutulla tavalla. Sevastova onnistui yllättämään Osakan ensimmäisessä erässä ja käytti sen yhden murtopallonsa kahdesta. Osaka ei onnistunut haastamaan latvialaisen syöttöjä, ja Sevastova nappasi helpohkon erävoiton. Osaka syttyi kuitenkin toiseen erään, ja Sevastova joutui nöyrtymään. Kolmas erä mentiin myös japanilaisen ehdoilla, kun Sevastova koki vaikeuksia palautusten ja oman syöttönsä osalta. Osaka nappasi hienon taisteluvoiton erin 2-1.

Osaka omaa todella kovan ja tarkan syötön. Syöttämisen lisäksi japanilaisen pelisilmä on erittäin kehittynyt ikäisekseen, ja suunnanvaihdot onnistuvat todella sulavasti. Sijoittelut ovat erittäin tarkkoja ja harkittuja – tämä minimoikin naisen pakottamattomat virheet, joihin monen peli kaatuu. Osaka on todella vahvassa iskussa tällä hetkellä, mutta saako hän pelistä kiinni jo ensimmäisessä erässä, kun vastaan tulee WTA-rankingin seitsemännellä sijalla majaileva Svitolina?

Lyö riskitön 50€ veto – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

Svitolinan tie puolivälieriin muistuttaa hyvin paljon Osakan käymää polkua. Ensimmäiset ottelut olivat enemmänkin lämmittelyä, kun Viktorija Golubic ja Viktoria Kuzmova kaatuivat kahdessa nopeassa erässä. Kolmas kierros toi myös Svitolinalle haastetta, kun Shuai Zhang onnistui yllättämään ukrainalaisen ensimmäisessä erässä napaten sen nimiinsä lukemin 6-4.

Svitolina voitti toisen erän erittäin hienolla pelaamisella, kun syöttö alkoi kulkemaan, ja palautukset osuivat kenttään. Kolmas erä oli ongelmallinen molemmilta, ja murtokarkelot saivat alkunsa. Svitolina hävisi kaksi ensimmäistä syöttöään ja tappio näytti jo varmalta. Pienen keräilyn jälkeen hän onnistui kuitenkin kääntämään erän edukseen neljällä murrolla. Svitolina voittikin erän lopulta 5-7. Kolmannessa erässä ei onnistunut mikään ja tämä onkin hälyttävää, sillä nyt vastassa on kovempi luu.

Ukrainalainen on parhaimmillaan uskomaton palautuspelaaja. Syöttö sakkaa liian usein, ja tähän pelitkin tuppaavat kaatua. Hän saa kuitenkin paikattua tätäkin ongelmaa erinomaisella yleispelaamisellaan ja todella tarkoilla sijoituksilla. Vastassa on todellinen tehopakkaus, joten virheet tulee saada minimiin, vaikka ne eivät pakottamattomia olekaan.

Osaka lähtee oikeutetusti otteluun ennakkosuosikkina. Svitolinan pitää saada pidettyä syöttöpeli kasassa koko ottelun ajan, mutta se ei helppo tehtävä tule olemaan, sillä kolme erää tullaan hyvin todennäköisesti näkemään. Osakan voiton lisäksi vetolapulle napataan kohteita peli- ja erämäärävedoista – ottelusta povataan pitkää ja raastavaa.