su 20.01. klo 11:30

Stephens - Pavlyuchenkova

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Onko Stephensin peli hukassa?

Australian Openin neljännesvälierissä nähdään mielenkiintoinen ottelu, kun kovan kentän spesialisti Sloane Stephens kohtaa ilmiömäistä turnausta pelanneen Anastasia Pavlyuchenkovan. Stephens on todella kova luu purtavaksi, kun alusta häntä suosii, mutta erittäin hyvää peliä pelannut venäläinen on jo todistanut mahdollisuutensa yllättäjän roolissa. Kertoimiin nähden yllätyksen mahdollisuus on suurempi.

Stephens viihtyy erittäin hyvin kovalla alustalla, ja tästä kertoo jo 2017 US Openin voitto. Vaikkakin hän on päässyt aina neljännesvälieriin saakka puhtaalla pelillä, ovat vastukset olleet huomattavasti heikompia verrattuna neljännesvälierän vastustajaan. Stephens on moneen otteeseen jo turnauksen aikana ollut pulassa syötön sakkaamisen sekä ”rytmin” katoamisen vuoksi.

Ensimmäinen ottelu oli Stephensille vaivaton, kun Taylor Townsend kaatui helpon oloisesti kahdessa erässä 6-4 ja 6-2 lukemin. Toisessa ottelussa ei myöskään paljon vaivaa joutunut näkemään, sillä Timea Babos kadotti pelinsä täysin, eikä pystynyt millään tapaa vastaamaan jenkin syöttöihin eikä myöskään palautuksiin. Babos hävisi ottelun suoraan kahdessa erässä 6-3 ja 6-1 lukemilla.

Viimeisin ottelu tuotti Stephensille todellista päänvaivaa, kun Petra Martic laittoi jenkin todella ahtaalle. Vaikka Martic hävisikin ottelun suoraan 2-0, niin onnistui hän venyttämään molemmat erät aina katkaisupeleihin saakka, jotka hävisi kuitenkin niukasti Stephensille. Yhdysvaltalainen kadotti syöttönsä täysin ottelussa, kun palautuksia sateli, ja pelityyli vastasi hieman omaa aggressiivista pelaamistaan. Tiukan taistelun jälkeen Stephens selviytyi kuitenkin jatkoon, mutta nyt alkaa kuumat ottelut, sillä tällä kertaa vastustaja on vireessä.

Lyö riskitön 50€ veto – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

Pavlyuchenkova viihtyy todella hyvin kovalla kentällä. Hurjaa menoa on päästy seuraamaan kauden ensimmäisessä Grand Slam –turnauksessa, kun venäläinen on napsinut päänahkoja vaikka ja keneltä. Pavlyuchenkova on todella lahjakas pelaaja, joka omaa kovan syötön sekä todella hyvän palautuspelin. Stephensin tapaan pelityyli on aggressiivinen, mutta eroavaisuutena on se, että Pavlyuchenkova osaa pelata aggressiivistakin pelaajaa vastaan erittäin hyvin, ja osaa myös rauhoittaa peliä tarkoilla sijoituksillaan.

Turnaus on edennyt venäläisen osalta kuin rasvattu. Ensimmäisellä kierroksella hän kaatoi 2016 Rion olympiavoittajan Monica Puigin suoraan kahdessa erässä molemmat murron turvin. Toisessa ottelussa hän pääsi ottamaan mittaa WTA-rankingin yhdeksättä sijaa pitävän Kiki Bertensin kanssa, ja hävisikin ensimmäisen erän hollantilaiselle 3-6. Toinen ja kolmas erä olivatkin venäläisen hallintaa, ja syöttäminenkin onnistui kakkoserässä erinomaisesti. Viimeisimpänä vastuksena kaatui erinomainen yleispelaaja Aliaksandra Sasnovich suoraan 0-2 lukemilla, eikä voittajasta jäänyt edes jossiteltavaa.

Stephens pääsee todelliseen tulikasteeseen kohdatessaan huippuvireessä olevan Pavlyuchenkovan. Kerroinasettelu on hieman vinossa, joten lähdemme hakemaan vedot overien sekä Pavlyuchenkovan voiton kautta, sillä Stephensin peli vaikuttaa olevan jokseenkin hukassa tällä hetkellä, eikä syöttökään ole läheskään niin sulava, mitä häneltä on totuttu näkemään.