su 20.01. klo 02:00

Petra Kvitova - Amanda Anisimova

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Tuleeko juniorilla seinä vastaan?

Australian Openin WTA-turnaus jatkuu neljännesvälierissä. Mielestäni tämä on yksi yön kuumimmista otteluista, sillä WTA:n ehdottomaan kärkeen kuuluva Petra Kvitova kohtaa todella lahjakkaan 17-vuotiaan Amanda Anisimovan. Kvitova lähtee jo kokemuksensa puolesta ennakkosuosikkina otteluun, mutta Anisimovalla on mahdollisuudet todelliseen jymy-yllätykseen.

Kvitova on yksi turnauksen ennakkosuosikeista, eikä todellakaan turhaan. WTA-rankingin sijalta kuusi löytyvä tsekkiläinen on edennyt helpohkolla kaaviolla aina neljännesvälieriin saakka. Kvitova ei ole vielä todelliseen testiin joutunut, mutta onnistui pudottamaan kuitenkin erän jo ensimmäisessä ottelussa huonosti pelannutta Magdalena Rybarikovaa vastaan. Kvitova kuitenkin ryhdistäytyi tästä, ja hoitelikin sitten Irina Begun ja Belinda Bencicin suoraan kahdessa erässä.

Tsekkiläisen suurimpia vahvuuksia ovat kova syöttö ja erinomaisen peruslyönnit. Kvitovan kahden käden rystyssä on sekä voimaa että myös tarkkuutta, minkä vuoksi rystypuolelta tulevat lyönnit ovat olleet kilpakumppaneille hyvin haastavia. Kvitova on todella kokenut pelaaja, ja tämä tuo oman etunsa näin isossa turnauksessa. Tsekkiläinen hakee revanssia 2018 pelatusta Indian Wellsin välierästä, jolloin Anisimova yllätti täysin kaatamalla Kvitovan kahdessa erässä.

Lyö riskitön 50€ veto – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

Anisimova on todella lupaava pelaaja, ja hänet tullaan varmasti näkemään vielä WTA-rankingin kymppisakissa. Tämä turnaus on ollut häneltä erinomainen. Anisimova on alkutekijöistä lähtien dominoinut vastustajiaan, ja onkin päässyt puhtaalla pelillä neljännesvälieriin. Vastustajat eivät tosiaankaan ole huonoimmasta päästä olleet, sillä ensimmäisellä kierroksella kaatui kokenut 31-vuotias Monica Niculescu ja toisella kierroksella Lesia Tsurenko.

Viimeisimmässä ottelussa Anisimova kohtasi aivan erinomaisen viime kauden pelanneen Aryna Sabalenkan, joka on WTA-rankingissakin sijoittunut 11. Sabalenka oli aseeton nuorta jenkkiä vastaan, ja joutui taipumaan jokaisella osa-alueella. Anisimovan syöttöön ei valko-venäläisellä ollut mitään mahdollisuutta vastata, ja palloralleissakin juniori jätti Sabalenkan varjoonsa nopeudellaan ja lyöntien tarkkuudella sekä voimalla.

Anisimova on Kvitovan tavoin erinomainen syöttäjä, mutta myös palloralleissa hän pysyy hyvin mukana. Pelisilmä on varsin kehittynyt nuoresta iästä huolimatta, ja ennakkoluuloton pelityyli sopii erinomaisesti siihen, että suurempaakin yllätystä olisi luvassa. Jenkki on pelannut erinomaisesti tähän mennessä, enkä epäile hetkeäkään, etteikö hän pystyisi laittamaan kokeneelle konkarille hanttiin. Vedot lähdetään hakemaan juniorin kautta, sillä todennäköisyydet ovat suuremmat, mitä kertoimet antavat ymmärtää.

20 ilmaiskierrosta ilman talletusta