la 19.01. klo 22:00

Colorado Avalanche - LA Kings

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Yksi loistava kentällinen ei riitä

Lauantai-iltana kello 22:00 Suomen aikaan starttaava NHL-ottelu Colorado Avalanche – Los Angeles Kings on kertoimien mukaan täysin kotijoukkueen heiniä. Viime aikaisten esitysten perusteella väitteeseen on kuitenkin vaikea yhtyä.

Kotijoukkueen maaginen ykköskenttä

Kotijoukkue Coloradon vahvin ase, ehkä myös ainoa, on sen loistava ykköskenttä. Trio Mikko Rantanen – Nathan Mackinnon – Gabriel Landeskog on jo toista kautta liigan pelätyimpiä koostumuksia. Tällä hetkellä Rantanen ja Mackinnon löytyvät molemmat koko NHL:n pistepörssin viiden parhaan joukosta. Rantanen keikkui pitkän aikaa jopa pistepörssin kärjessä ja on yli 120 pisteen vauhdissa.

Kun taas sitten katsotaan muiden kuin ykköskentän pelaajien tilastoja, niin huomataan että piste- ja tehosarake näyttää todella paljon heikommalta. Ja tämä on kauden aikana tullut Coloradon osalta hyvin selväksi, että ainoastaan yhdellä loistavalla kentällä ei NHL:ssä pärjätä jos muu joukkue ei hoida omaa ruutuaan. Myöskään joukkueen valmennus ei nauti kovin suurta luottamusta tällä hetkellä.

Vierasjoukkue Kingseillä sen sijaan ei ole ollut samanlaisia kovia pistemiehiä kuin Coloradolla. Top 100 joukossa joukkueella ei ole ainuttakaan pelaajaa. Joukkueen paras pistemies on Anze Kopitar, joka löytyy listan sijalta 103.

Colorado lännen kuntopuntarin jumbojoukkue

Kuntopuntaria tarkasteltaessa kumpikaan ei lukeudu kärkikastiin. Kings on pelannut joukkueista vähän paremmin viime aikoina, mutta surkean alkukauden takia heidän pudotuspelipaikka on kovin kaukainen haave.

Colorado sen sijaan on toistaiseksi kiinni pudotuspelipaikassa, mutta nykyvireellä hekin ovat tippumassa pudotuspelien ulkopuolelle kovaa vauhtia. Jos nimittäin katsotaan viimeisestä 15 pelistä eteenpäin, niin Colorado on lännen heikoin joukkue. Esimerkiksi viimeisestä 15 pelistä se on saalistanut ainoastaan 10 pistettä.

Lyö riskitön 50€ veto – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

Colorado valovuoden edellä ylivoimalla

Colorado on ylivoimalla liigan parhaita. Ylivoimaprosentti on komeasti päälle 25,00. Ylivoimalla nelikko Rantanen, Mackinnon, Landeskog ja puolustaja Tyson Barrie on tehnyt peräti 83 pistettä, kun taas koko muu joukkue on yhteensä 46 pistettä. Kings ylivoima sen sijaan on toiminut ainoastaan 14,5 prosentin varmuudella.

Alivoimalla sen sijaan molemmat lukeutuvat koko liigan heikoimpiin, joten varsinkin Coloradon tehokas ylivoima voi tehdä tuhojaan illan ottelussa.

Colorado ei ole ottelun suuri suosikki

Ottelun joukkueista kumpikaan ei lukeudu liigan kovavireisimpiin joukkueisiin. Colorado on sekavassa tilassa eikä homma tunnu olevan valmennuksenkaan kontrollissa. Kings sen sijaan pelasi surkean alkukauden jonka takia pudotuspelipaikka vaatisi ihmeitä. Viime aikoina joukkueen otteet ovat kuitenkin parantuneet. Viimeiseen kolmeen peliin Kings on esimerkiksi ottanut kaksi voittoa ja yhden jatkoaikatappion.

Kertoimenlaskijoiden mukaan ottelun suuri suosikki on Colorado, lähinnä sarjasijoituksen ja kotiedun takia. Viimeaikaisten otteiden puolesta on tätä kuitenkin vaikea perustella. Vierasjoukkueelle tarjottava kertoimet voitosta vaikuttavatkin varsin hyviltä valinnoilta tähän peliin. Peli voi kääntyä kummalle tahansa ja viime kohtaamisessakin Kings voitti pelin jatkoajalla.

Toinen kohde otetaan vierasjoukkueen maalien lukumäärästä. Kummankin joukkueen puolustuspeli sujuu ailahtelevasti, joten vierasjoukkue Kings voi hyvinkin tahkota vähintään kolme maalia.

20 ilmaiskierrosta ilman talletusta