pe 18.01. klo 18:30

Pelicans - TPS

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Lahtelaiset liigan kuumin jengi

Perjantaina pelataan taas Liigaa neljän ottelun verran. Lahdessa kotijoukkue Pelicans saa vieraita Turusta, kun TPS saapuu vastustajaksi. Ottelu Isku-Areenassa alkaa kello 18.30

Pelicans kymmenen ottelun kuntopuntarissa ylivoimainen

Lahden Pelicans on ollut todella hyvässä lyönnissä. Kymmenen ottelun kuntopuntarista Pelicans löytyy kärjestä 24 pisteen kera. Ville Niemisen johtamat turkoosipaidat pelaavat tällä hetkellä kauden parasta jääkiekkoaan.

Pelicansin viimeisestä seitsemästä kotiottelusta kuusi on päättynyt kotijoukkueen voittoon, joten Isku-areena ei ole tällä hetkellä mieluinen paikka vierailla. Koko Liigan sarjataulukosta lahtelaiset löytyvät sijalta neljä.

Vaikka joukkue ei pursua tähtiä, on siinä myös laatua tarpeeksi. Varsinkin Jesse Saarinen ja Hynek Zohorna ovat löytäneet toisensa hyvin koko kauden ajan. Alkukauden vahvin lahtelaisketju on taas kasassa, kun Aleksi Mustonen palasi kokoonpanon loukkaantumisen jälkeen ja löysi paikkansa tutusta ruudusta – yllämainittujen herrojen välistä.

Lahtelaisten vahvuus on ollut kuitenkin tasaisuus – yksikään ketju ei fuskaa. Miska Siikonen on löytänyt tehonsa, joukkueen kapteeni Hannes Björninen on mies, joka voi pelata missä roolissa tahansa, Jesse Ylönen palasi joukkueeseen MM-kultamitali kaulassa ja kun joukkueessa pelaa hyvin myös roolitus, on Ville Niemisen työtä Lahdessa tällä hetkellä helppo kehua.

Puolustuksen liideri on eittämättä Mikko Kousa, mutta myös erinomaista kautta pelaava Oliver Kaski ja Casimir Jürgens on syytä nostaa esiin. Maalivahtien peluutus on ollut tasaista ja kumpikin, sekä kokenut Juho Olkinuora, että kokoonpanoon Tshekin U20 MM-joukkueesta palannut Jakub Skarek ovat olleet maalissa luotettavia.

Lyö riskitön 50€ veto – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!


Turkulaiset elävät kauden toistaiseksi vaikeinta aikaa

Tammikuu – pimeys, kylmyys ja synkkämielisyys. Tuskin tässä on syy, mutta tepsin peli on tällä hetkellä kuten kolme yllä olevaa sanaa. TPS on hävinnyt neljä ottelua peräjälkeen ja viimeisestä kahdeksasta matsista vain kaksi on päättynyt turkulaisten voittoon.

Osasyy on varmasti ollut varsin pahat loukkaantumishuolet, mutta TPS:stä löytyy kuitenkin laajuutta, joten yksin sen taakse ei voi mennä. Tällä hetkellä Liigan sarjataulukosta turkulaiset löytyvät sijalta kolme, mutta illan vastustaja Pelicans hengittää niskaan jo neljän pisteen päässä.

Ilari Filppula ja Kaapo Kakko ovat olleet kokoonpanossa jo kaksi peliä mukana, mutta joukkue on hävinnyt silti. Kun näiden herrojen lisäksi joukkueesta löytyy mm. Oula Palve, Zach Budish ja Petrus Palmu vain muutaman nimen mainitaksemme, ei joukkueen voittaminen ole kiinni siitä, etteikö ratkaisuvoimaa löytyisi.

Sairastuvalta toki löytyy edelleen tekijämiestä, kun koko alkukauden kokoonpanosta pois ollut paluumuuttaja Lauri Korpikoski on edelleen sivussa ja Simon Suorantakaan ei tahdo pysyä ehjänä muutamaa peliä pidempään.
Viimeinen ottelu Ilvestä vastaan kertoo tämän hetken totuuden tepsin pelistä. TPS oli ottelussa hyvä tasan 5-minuuttia.

Tämänkin vitosen TPS pelasi ylivoimaa, joka on eittämättä yksi joukkueen suurimmista vahvuuksista – nimenomaan joukkueesta löytyvän yksilötaidon vuoksi. Tuolla ylivoimalla joukkue viimeisteli ottelun kaikki kolme maaliansa, näistä kaksi oli Kaapo Kakon käsialaa.

Myöskään maalivahtipeli ei ole samalla tasolla kun alkukaudesta. Henrik Haukeland ei ole maalillaan vakuuttanut ja kun Rasmus Tirronen on mitä ilmeisemmin vielä sivussa, on Haukelandin syytä petrata otteitaan mikäli TPS mielii Lahdessa pisteen syrjään kiinni.

Ottelun lopputulema ja vihjeet

Tällä hetkellä Pelicans on 5vs5 pelissä niin paljon tepsiä edellä, että mikäli ottelusta ei tule kovin rikkonainen, on vaikea nähdä että turkulaiset poistuvat Lahdesta voittajana. Jäähypenkin kuluttamiseen Pelicansilla ei kuitenkaan ole varaa.

Pelicans tulee otteluun viiden päivän pelitauon jälkeen, joten energiaa varmasti riittää. Näkyykö pieni ottelutauko positiivisesti, vai onko ottelun alku hieman pelituntuman hakemista – aiemmin vastaavissa tilanteissa jäälle on luistellut nälkäinen lahtelaisryhmä ja tuskin se pelituntuma nytkään on mihinkään hävinnyt lyhyen tauon vuoksi.

Tämän hetken vire, varsinkin täysin viisikoin pelatessa nostaa Pelicansin itseoikeutetusti suosikiksi voittamaan ottelun – tähän luotetaan.

Toinen pelivalintamme on lahtelaisten runsasmaalisuus. TPS ei tällä hetkellä puolusta tarpeeksi hyvin ja kun maalivahtipelikään ei suoranaisesti vakuuta, tuntuu Pelicansin yli 3.0 maalia varsin hyvältä valinnalta.

20 ilmaiskierrosta ilman talletusta