la 19.01. klo 19:30

Arsenal - Chelsea

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Nappaa isäntien loistokertoimet

Lauantai-illan Valioliigakierros päätetään huippuottelulla kahden lontoolaisen suurseuran, Arsenalin ja Chelsean välillä. Ottelun pelivalinnat löytyvät isäntäjoukkue Arsenalin kertoimista, sillä se on asetettu vedonlyöntimarkkinnoilla eittämättä liian suureksi altavastaajaksi.

Ensimmäisessä keskinäisessä mässäiltiin maalipaikoilla

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Arsenalin ja Chelsean välillä päättyi Chelsean 3–2-kotivoittoon. Ottelussa nähtiin yltiöpäinen määrä maalintekoyrityksiä: Chelsea pääsi yrittämään maalintekoa 24 kertaa ja Arsenal vastaavasti 15 kertaa.
Statistiikka kertoo ottelun nopeasta temposta, eikä joukkueiden kohtaamisesta Emiratesilla odoteta kovinkaan erilaista.

Isäntien panos on entistäkin hurjempi

Unai Emeryn luotsaama Arsenal taistelee Lontoon herruudesta allaan tappio viikon takaisesta West Ham -kamppailusta. Numerot taululla olivat 90 minuutin jälkeen 1–0 West Hamille, jota voidaan niin Arsenal-leirissä kuin muutenkin pitää vääryytenä.

Sekä maalikuninkuudesta taistelevalla Pierre-Emerick Aubameyangilla että Alexandre Lacazettella oli omat mahdollisuutensa iskeä ottelussa pallo verkkoon.

On tiedostettava, kuinka suuri euroliigojen paikoista kamppailevan Arsenalin panos tässä ottelussa on West Hamille kärsityn tappion myötä. Tykkimiehet tarvitsevat kaikki mahdolliset pisteet, sillä Valioliigan tämän hetken kuumin joukkue Manchester United on jo kirinyt piste-eron kiinni. ManU majailee nyt Emirates Stadiumin isännän tapaan 41:ssä pisteessä.

Arsenal on ollut tällä kaudella Valioliigan kolmanneksi paras kotijoukkue, eikä pisteitä tulla päästämään Chelsean matkaan ilman taistelua. Arsenalin mahdollisuudet Emiratesilla ovat huomattavasti suuremmat kuin kertoimet antavat ymmärtää. Tykkimiesten pelatessa kotikentällään, on tekeminen huomattavasti varmempaa ja tulokset puhuvat puolestaan.

Arsenal leirissä luotetaan tuttuihin nimiin

Emery lähtee varmasti huippuotteluun kaksi huippuhyökkääjää, Aubameyang ja Lacazette, etunenässä. Hyökkääjät tulevat varmasti saamaan hyviä maalintekojapaikkoja ottelussa, viimeistelyn vain täytyy olla totutun laadukasta tässä tärkeässä ottelussa.
Arsenal pääsee otteluun laadukkaalla ja leveällä kokoonpanolla. Henrikh Mkhitaryan huilaa helmikuuhun asti, Danny Welbeck ja Rob Holding parantelevat haavojaan leikkausten jäljiltä.

Lyö riskitön 50€ veto – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

Mestaruustaisto on valunut vieraiden käsistä

Chelsea on tarrannut vankasti sijoitukseen neljän parhaan joukossa Valioliigassa, mutta mestaruustaiston voidaan sanoa jo valuneen Maurizio Sarrin suojattien käsistä, sillä ero sarjaa johtavaan Liverpooliin on venynyt jo kymmenen pisteen mittaiseksi. Ero viidentenä sarjataulukossa majailevaan Arsenaliin on kuuden pisteen mittainen.

Chelsean viimeisimmät ottelut Valioliigassa ovat olleet nihkeitä ja vähämaalisia – joukkue on viimeksi voittanut ottelun yli yhden maalin erotukselle seitsemän ottelua sitten. Chelsea on joutunut kamppailemaan täysillä pisteistä jokaisessa ottelusta siitä lähtien.

Hazard pakotettu pelaamaan keskellä

Chelsean suurin ongelma on tällä hetkellä se, että joukkueen tähtipelaaja Eden Hazard ei pääse operoimaan parhaalla paikallaan laitahyökkääjäänä joukkueen surkean keskushyökkääjätilanteen takia.
Alvaro Morata on osoittautunut umpisurkeaksi hankinnaksi. Vaikka espanjalainen olisikin pelikunnossa ottelua varten, hänen pelaamisensa on hyvinkin epävarmaa suurten siirtohuhujen myötä.

Vierailija ei ole loistanut, vaikka loukkaantumishuolia ei ole riesana

Chelsea on pelannut viimeiset kuusi Valioliigaotteluaan huomattavasti itseään huonompia joukkueita vastaan. Chelsean maaliero näissä otteluissa oli 7–4, joka kertoo joukkueen vaikeuksista. Chelsean tulee parantaa pelaamistaan huomattavasti Emiratesilla, mikäli se mielii pistää kotinurmellaan pelaamisesta nauttivalle Arsenalille kampoihin.

Sarrilla on valinnanvaraa miehistönsä suhteen – Ruben Loftus-Cheek on ainoa varma poissaolija vierailta. Edellä mainitun Moratan tilanne on epävarma, mutta todennäköisyyttä sille että mies pukee pelipaidan päälleen ottelua varten, voidaan pitää huterana.

Kertoimet vääristävät Arsenalin mahdollisuuksia

Arsenalilla on oiva mahdollisuus kiristää pantaa pienissä vaikeuksissa olevan Chelsean pään ympärillä nappaamalla voitto paikalliskamppailusta. Emirates on varmasti täpötäynnä ja kotijoukkueen peli-ilme otteluun lähdettäessä on takuulla erinomainen.

Arsenal on asetettu kertoimien valossa aivan liian suureksi altavastaajaksi, joten Arsenal +0.25 on pelivalintana enemmän kuin erinomainen. Tämä tasoitus tarkoittaa sitä, että ottelun päättyessä tasan, palautus on puolet mahdollisesta voitosta. Arsenalin voittaessa koko voitto napsahtaa tilille.

Toisena pelivalintana lapulle otetaan kokeilumielessä Arsenalin suora voitto, tämänkin kohteen kertoimista ilmaa löytyy rutkasti.

20 ilmaiskierrosta ilman talletusta