to 17.01. klo 02:30

Philadelphia - Boston

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Flyers saa vieraakseen Bruinsin

Philadelphia Flyers isännöi Boston Bruinsia torstain vastaisella kierroksella. Isäntä sai maalihanojaan auki edellisottelussaan, mutta puolustus vuotaa pahasti. Vierailija puolestaan on esiintynyt nousujohteisesti läpi kauden ja viime aikoinakin on kulkenut.

Boston päästää vähän maaleja

Bruins on hävinnyt edellisistä neljästä ottelustaan kaksi, mutta niissä maaleja omaan verkkoon on mennyt ainoastaan yhdeksän. Seitsemästä viimeisestä taistostaan joukkue on puolestaan voittanut viisi ja vastustajat ovat tehneet niissä ainoastaan 18 täysosumaa.

Bostonin pelaaminen ja yleinen ilme on parantunut huomattavasti kauden edetessä ja sen huomaa niin sarjataulukosta kuin tulosluettelostakin. Bruins on itäisessä konferenssissa viidentenä ja kymmenen ottelun kuntopuntarilla mitattuna konferenssinsa kuudenneksi paras.

Joukkueen parhaana pistemiehenä on häärinyt sijalla 14 NHL:n pistepörssissä majaileva David Pastrnak. Tšekki-taituri on takonut maaleja ja syöttöjä tasaiseen tahtiin, ja kasassa on 54 paunaa (26+28=54). Pastrnak on pelannu kaikki 46 joukkueensa tähänastista runkosarjakamppailua.

Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask on jäänyt statistin rooliin, kun peliaikaa on alkanut niittämään vanha kehäkettu, Jaroslav Halak. Slovakkikonkari aloittaa joukkueensa maalinsuulla myös Philadelphiassa.
Bostonilla ei ole pahoja loukkaantumisia ja joukkueen nuorempaan kaartiin kuuluva Jake DeBrusk saattaa palata kaukaloon jo ottelussa Flyersia vastaan. Ainoa varma poissaolija on hyökkääjä Joakim Nordström.

Philadelphia vuotaa kuin seula – viisi eri maalivahtia kokeiltu

Flyers nappasi edelliskamppailussaan yllättäen voiton Minnesota Wildista, mutta siinäkin kamppailussa joukkue päästi neljä maalia. Voitto oli Philadelphialle toinen edellisiin 11 otteluun. Maalinteko oli tökkinyt pitkään ennen edelliskamppailua, jossa hanat aukesivat Wildin antauduttua numeroin 7–4.

Kokonaisuudessaan Philadelphian kausi on mennyt melkoisen penkin alle ja joukkue on toiseksi viimeisenä itäisessä konferenssissa. Päästettyjä maaleja Flyersilla on peräti 164, mikä on poikkeuksellisen suuri lukema.
Joukkueen maalivahtitilanne on melkoisen heikko ja maalinsuulla on nähty kuluvalla sesongilla peräti viisi eri torjujaa.

Yksikään torjujista ei ole onnistunut loisteliaasti, joten syitä runsaaseen lienee useampia kuin maalivahtipelaaminen. Vähiten huonosti Flyers-maalilla on esiintynyt Carter Hart, joka aloittaa myös Bostonia vastaan joukkueen maalilla.
Osaltaan maalivahtien vaihtuvuutta selittää se, että kolme ryhmän maalivahdeista on sairastuvalla. Tšekkiläisvähdin Michal Neuvirthin lisäksi loukkaantuneina ovat Brian Elliot sekä Anthony Stolarz. Maalivahtien lisäksi sivussa ovat puolustaja Samuel Morin sekä hyökkääjä Corban Knight.

Maalimäärät ovat hieman asettuneet kuriin viime aikoina, mutta Philadelphia on kärsinyt edelleen tappioista suurella erotuksella vastuksiinsa. Boston on huomattavasti kovempitasoinen mittari kuin Wild, joten Flyersilla riittää tehtävää vieraansa taltuttamiseksi.