ke 16.01. klo 03:00

Minnesota Wild - Los Angeles Kings

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

NHL: Minnesota Wild – Los Angeles Kings | Wild hurjassa otteluruuhkassa

Los Angeles Kings matkustaa Minnesota Wildin vieraaksi keskiviikkoyön kamppailussa, jossa jaossa ovat jälleen tärkeät pisteet, mikäli joukkueet haluavat päästä mukaan kevään pudotuspeleihin. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 03:00.
Minnesota Wild – perusvarmaa suorittamista
Lännen konferenssin sijalla kahdeksantena oleva Minnesota Wild on pelannut tasaisen tappavasti koko kauden, mutta ollut ajoittain myös tehoton hyökkäyspäässä. Tehtyjä maaleja joukkueella on kuluvalla kaudella 124, ja se lukeutuu vähämaalisimpiin joukkueihin sarjassa. Tilastot kertovat oleellista myös hyökkäyspään materiaalivajeesta, joukkue on todella tasapainoinen, mutta puhtaista maalintekijöistä on huutava pula.
Wildin puolustuspää on toiminut hyvin tällä kaudella, joukkue löytyy alivoimatilaston sijalta neljä. Viimeisissä otteluissaan joukkue on myös näyttänyt pystyvänsä hallitsemaan kiekollista peliä, vaikka joukkueen tärkein kiekollinen puolustaja Matt Dumba on ollut loukkaantuneena.
Suurin kysymysmerkki kotijoukkueen kohdalla otteluun lähdettäessä on kuitenkin päivän kunto, sillä Wild -nippu on tällä hetkellä todellisessa otteluruuhkassa. Tulevan yön ottelu on joukkueelle toinen vuorokauden sisään ja kaikenkaikkiaan kuudes ottelu yhdeksään päivään. Viime yön ottelussa joukkue hävisi Philadelphia Flyersille lukemin 7-4, ja merkkejä väsymyksestä oli ilmassa, mitä pidemmälle ottelu eteni.

Los Angeles Kings – mahdollisuus nousta vielä pudotuspeleihin
Los Angeles Kings kausi on ollut tähän mennessä vaikea, viimeinen sija Läntisessä konferenssissa on tosiasia. Mahdollisuudet kevään pudotuspeleihin ovat silti olemassa, sillä Lännen konferenssi on todella tasainen – lukuunottamatta karannutta viiden kärkeä. Viime ottelussaan joukkue näytti hieman piristymisen merkkejä, kun Kings voitti Pittsburgh Penguinsin kotikaukalossaan lukemin 5-2.
Kingsin joukkue kaipaa tulevaisuudessa uudelleenrakennusta, mutta tällä hetkellä rahkeita pitäisi olla parempaan. Joukkueesta löytyy kaksi todella vahvaa sentteriä, kapteeni Anze Kopitar ja taitava Jeff Carter, joiden ympärille hyökkäyspeliä on helppo rakentaa. Venäläistaituri Ilya Kovalchuk ei ole täyttänyt missään tapauksessa odotuksia, joita herralle ennen kautta kaavailtiin.
Alkukaudesta suuria vaikeuksia oli etenkin joukkueen maalivahti Jonathan Quickilla, joka on viime kausina ollut sarjan eliittiä. Viimeaikoina Quick on kuitenkin alkanut nostaa tasoaan huomattavasti ja otteista huomaa, että tolppien välissä on enemmän itsevarmuutta. Kingsin kokoonpanosta kyllä löytyy potentiaalia ja mikäli tasonnosto onnistuu myös muulta joukkueelta, on mahdollisuus kevään pudotuspeleihin pääsystä vielä olemassa.
Minnesota Wild vastaan Los Angeles Kings
Minnesota Wild on parempi joukkue, mutta isoin nostomme otteluun on joukkueen otteluruuhka, mistä ylempänä jo mainitsimme. Kuusi ottelua yhdeksään päivään ja toinen ottelu vuorokauden sisään näkyy väkisin, etenkin kokeneemman kaartin jaloissa. Kingsin tilastot ovat tältä kaudelta karua luettavaa, mutta joukkueella on kaikki mahdollisuudet napata pisteet väsyneen kotijoukkueen vieraana ja myös kertoimessa on ilmaa.