ke 16.01. klo 10:00

Alex De Minaur - Henri Laaksonen

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Australian Open ATP: Alex De Minaur – Henri Laaksonen | Laaksosella mahdollisuus yllätykseen?

Australian Openin toisen kierroksen ottelut käynnistyvät keskiviikkona, ja ensimmäiseksi tarkastelemme australialaisen Alex De Minaurin (ATP 29.) sekä sveitsiläisen Henri Laaksosen (ATP 166.) kohtaamista.
De Minaur on aloittanut kautensa fantastisesti – nuori superlupaus nappasi viime viikolla Sydneyssä uransa ensimmäisen turnausvoiton ATP-tasolla todella vakuuttavien esitystensä siivittämänä. Australialainen ei hävinnyt koko turnauksessa erääkään, mikä on varsin kunnioitettava suoritus, sillä miehen vastukset eivät olleet missään nimessä helppoja. Australian Openissa De Minaur jatkoi siitä mihin hän Sydneyssä jäi – avauskierroksen vastus Pedro Sousa joutui taipumaan aussille suoraan kolmessa erässä. Huomioitavaa kuitenkin on, että De Minaur on pelannut nyt viikon sisään kuusi fyysisesti erittäin rankkaa ottelua, mikä ei voi olla näkymättä nuorukaisen otteissa jossain vaiheessa turnausta.
De Minaur on kunnostautunut etenkin palautuspelaamisessaan. Nuoren australialaisen peleissä tulee usein kosolti murtoja, sillä nuorukaisen syöttö ei ole todellakaan maailman kärkeä, mutta hän puolestaan pystyy murtamaan lähes kenen tahansa syöttövuoroja erä toisensa jälkeen. Yksi De Minaurin ominaisuuksista, jota asiantuntijat jatkuvasti tuovat esille, on nuorukaisen nopeus – De Minaur kerkeää melkeimpä mihin tahansa palloon ja täten pakoittaa vastustajiaan äärimmäisen riskialttiisiin lyönteihin pisteiden voittamiseksi. Nuori aussitähti lyö mielellään sekä linjalle, että kentän poikki, ja vastustajien onkin usein todella vaikea lukea hänen lyöntejään etukäteen.

Syntyjään suomalainen Laaksonen on viime peleissään osoittanut, että hän pystyy pelaamaan tasokasta tennistä myös kovalla alustalla. Massakenttien pelaajana tunnettu Laaksonen on voittanut viimeiset neljä otteluaan, ja on antanut hyviä näyttöjä kauden jatkoa ajatellen. Sveitsiläinen kärsi viime kaudella ikävästä selkävaivasta, mutta viime otteluiden perusteella voidaan todeta, että selkä on jälleen täysin pelikunnossa.
Laaksonen on parhaimmillaan varsin hyvä syöttäjä, mutta eniten sveitsiläinen nauttii palloralleista. Laaksosen kämmenlyönti on erittäin terävä ja löytää kerta toisensa jälkeen reunaviivojen sisäpuolelle. Laaksonen on myöskin todella nopea liikkumaan pienen kokonsa ansiosta. Laaksonen ei todellakaan ole monipuolinen pelaaja, mutta hän on todella varma niissä lyönneissä joita hän käyttää.
De Minaur on erittäin suuri suosikki kertoimissa, ja onkin odotettavissa että australialainen tulee ottelun voittamaan. Laaksosella on kuitenkin puolellaan huomattava lepoetu unohtamatta sitä, että sveitsiläinen on huomattavasti australialaista kilpakumppaniaan parempi syöttäjä. Laaksosen pelitasoituksilla saamat kertoimet ovat yksinkertaisesti liikaa, joten tartumme niihin pelioverin lisäksi.