ke 16.01. klo 03:30

Dallas Stars - Tampa Bay Lightning

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

NHL: Dallas Stars – Tampa Bay Lightning | Sarjan kovin hyökkäys vierailee Dallasissa

Keskiviikkoyön mittelössä Dallas Starsin vieraaksi saapuu Itäisen konferenssin ylivoimaista piikkipaikkaa pitävä Tampa Bay Lightning. Kiekko tippuu jäähän Suomen aikaa kello 03:30.
Isäntä pitkälti ykkösketjunsa varassa
Dallas Starsin uusi vuosi on alkanut ailahtelevasti. Joukkue on tammikuun seitsemästä pelaamastaan ottelusta voittanut kolme. Ailahtelevaisuuteen löytyy myös syynsä, sillä joukkue on kärsinyt paljon loukkaantumisista etenkin puolustuspään osalta. Tällä hetkellä sairastuvalta löytyvät ainakin puolustuksen peruspilarit Stephen Johns sekä Marc Methot.Lisäksi hyökkäysosastolta uupuvat John Dickinson sekä Martin Hanzal.
Starsilla ei missään tapauksessa olisi varaa loukkaantumisiin, sillä etenkin joukkueen hyökkäyspeli lepää muutenkin liikaa pelkän ykkösketjun varassa. Jamie Benn, Tyler Seguin ja Alexander Radulov muodostavat todella tuhoisan kolmikon, mutta tehoja pitäisi alkaa löytyä myös laajemmalta rintamalta.
Suurimman kunniamaininnan Stars nipusta ansaitsee tuloskauttaan pelaava Miro Heiskanen, joka on ollut sensaatiomainen. Heiskanen on jo ensimmäisellä kaudellaan osoittanut olevansa koko sarjan parhaimpia kiekollisia puolustajia ja tulee tulevaisuudessa kehittymään vielä entistä paremmaksi. Kullanarvoinen pelaaja, joka pystyy luomaan kiekollisella pelaamisellaan paikkoja hyökkääjille, mutta ajamaan myös itsensä maalintekosektorille.

Lightning on itäisen konferenssin ylivoimainen ykkönen
Tampa Bay Lightningin kausi on ollut todella vakuuttavaa tekemistä. 46:een pelattuun otteluun joukkue on saanut kasaan jo 72 pistettä ja ero itäisen konferenssin toisena olevaan Toronto Maple Leafsiin on 14 pistettä.
Tampa Bay Lightning pystyy käytännössä jo tässä vaiheessa alkaa valmistautumaan kevään pudotuspeleihin, mutta joukkue haluaa varmasti pitää voittavan pelifrormin runkosarjan loppuun asti. Viime ottelussaan joukkue päästi NY Islandersia vastaan pelatussa vierasottelussa ensimmäiseen viiteen minuuttiin kolme maalia ja hävisi ottelun lopulta lukemin 5-1. Kasvojenpesu on jälleen edessä, kun sarjan paras joukkue vierailee Dallasissa.
Lightningin hyökkäyskalusto on vailla vertaansa. Brayden Point pelaa elämänsä kautta – vierellään supertähti Nikita Kucherov sekä älyttömän nopea Tyler Johnson. Myös Ondrej Palat on loukkaantumisen jälkeen palannut omalle tasolleen. Tilastot puhuvat puolestaan. Joukkueella on eniten tehtyjä maaleja koko sarjassa, lisäksi se löytyy myös ylivoimatilaston ykköspallilta. Kokonaisvaltaisesti hyökkäys on ylivoimaisesti koko sarjan paras ja nähtäväksi jää, löytyykö sille pysäyttäjää edes pudotuspeleissä.
Tampa Bay vyöryy Starsin yli
Dallas Starsilla ei ole helppo ilta edessään, kun vastaan asettuu sarjan paras hyökkäys. Starsin puolustuspään poissaolot ovat alkaneet näkyä kuormituksena etenkin ykkös- sekä kakkosketjun puolustajille ja virheitä tulee. Tampa Bay Lightning pelaa todella aktiivista kiekkoa, joten puolustajilla ei ole aikaa hengähtää hetkeksikään.
Dallas Stars jää pahasti Tampa Bay Lightningin jalkoihin ja luotetaan vahvasti vierasjoukkueen voittoon.