ti 15.01. klo 11:00

Admiral - Jokerit

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

KHL: Admiral – Jokerit | Räjähtääkö maalimäärä ja iskeekö Moses vieraille?

Helsingin Jokerit jatkaa vieraskiertuettaan kaukana kotoa. Tiistaiaamun ottelussa isäntänä on Admiral Vladivostok, jonka helsinkiläiset kukistivat aivan kauden alussa kotiareenallaan. Vierailija lähtee kamppailuun todella vahvana ennakkosuosikkina.
Jokerien vieraskiertue alkoi voitokkaasti
Jokerit pelasi Shanghaissa vieraskiertueensa ensimmäisessä ottelussa Kunlun Red Staria vastaan ja tuloksena oli 3–5-voitto. Helsinkiläisten tehokkaimpiin pelaajiin läpi kauden lukeutunut Sakari Manninen niittasi ottelussa hattutempun.
Suomalaisjoukkue on KHL:n läntisessä konferenssissa kolmantena suurseurojen Moskovan TsSKA:n Pietarin SKA:n jälkeen. Jokereilla on pisteitä 66 ja pelattuja kamppailuja takana 47. KHL:ssä runkosarjassa pelataan 62 ottelua.
Kokonaisuudessaan kamppailun pelillinen anti oli jokseenkin kehno, mutta Jokerit selvisi kiinalaisista rutiinilla. Seuraavassa kamppailussa vastassa on KHL:n epätasapainoisimpiin joukkueisiin ja sarjan ehdottomaan pohjasakkaan lukeutuva Admiral Vladivostok.

Admiral on pahnanpohjimmaisena itäisessä konferenssissa ja sillä on pisteitä ainoastaan 29. Pelattuja otteluita joukkueella on 46 kappaletta eli yksi vähemmän kuin vierailla. Kun joukkuetta verrataan paperilla KHL:n keskikastin nippuihin on yksilötaidossa huikea ero.
KHL:ää pelataan Kiinasta Eurooppaan saakka, mikä vaikuttaa selkeästi siihen, että niin hyvä sarja kuin tämä kansainvälinen huippukokoelma onkin, tasoeroja kärjen ja häntäpään välille pääsee eittämättä syntymään.
Kymmenessä edellisessä ottelussaan isäntä on kerännyt yhdeksän pistettä, mutta vierailla kerättyjä pisteitä samaisella mittarilla on 13 kappaletta. Jokerien tulisi voittaa Admiral unissaan, silmät kiinni ja tilanteessa kuin tilanteessa.
Maalimäärä kasvaa jälleen – maalintekijäveikkaus kannattaa!
Jokerit on pelannut itseään heikompia joukkueita vastaan kuluvalla kaudella huomattavan maalirikkaita otteluita kuluvalla kaudella. Helsinkiläisten voittokerroin on poljettu todella alas, eikä suoran voiton pelaaminen ole missään nimessä kannattava ratkaisu.
Korkeassa maalimäärässä sen sijaan voisi olla ideaa. Jokerien potentiaalisten maalintekijöidenkään veikkaaminen ei välttämättä pahaa tee, sillä yleisesti kannattavuus nousee maalimäärän noustessa. Toki on ehdottomasti huomioitava muutokset maalintekijöille tarjotuissa kertoimissa.
Isäntäjoukkue Admiral on päästänyt kuluvalla kaudella peräti 141 osumaa, jotka tarkoittavat keskiarvollisesti yli kolmea päästettyä maalia ottelua kohden. Lukema on poikkeuksellisen suuri KHL:ssä.
Jokerien vieraspelaaminen ei ole ollut kuluvalla sesongilla säkenöivää, mutta voittoja se on onnistunut kaapimaan. Vieraskentillä maalimäärät ovat nousseet aika ajoin melko suuriksi, mitä voi pitää hienoisen yllättävänä. Esimerkiksi helsinkiläisten neljästä edellisestä vierasottelusta kolmessa on tehty vähintään viisi maalia ja kahdessa yli viisi maalia.
Maalintekijäveikkaukseen otetaan mies, joka on parantanut pelaamistaan kuluvalla kaudella kuin sika juoksuaan. Yhdysvaltalaishyökkääjää Steve Mosesia on parjattu paljon, mutta mies on kuluvalla kaudella osoittanut olevansa muutakin kuin maalintekijä.
Nopea laituri taitaa maalinteon ja hallitsee nopeudellaan sekä pienikokoiseksi pelaajaksi erinomaisella fyysisellä puolellaan kaksinkamppailuita hyökkäyspäässä. Moses istuu Jokerit-muottiin tällä hetkellä hyvin ja on erinomainen joukkuepelaaja. Maalinteon taito on edelleen tallella ja Mosesin maaliin uskotaankin tiistaina.
Vieraiden kokoonpanosta puuttuvat hyökkääjät Max Wärn ja Marko Anttila sekä puolustajalupaus Eemeli Räsänen, joka on ollut poissa todella kauan. Wärn alkoi juuri saada pelaamisestaan otetta ja hieman vakinaisempaa roolia, kunnes harmillisesti loukkaantui.
Mosesin maali on aamupäivän otteluun kakkoskohde, mutta pääpelikohteena pelataan kelvollisella kertoimella runsasta maalimäärää (yli 5,0 maalia). Jos ottelussa tulee tasan viisi (5,0) maalia, kohde mitätöityy ja pelaaja saa panoksensa takaisin.

20 ilmaiskierrosta ilman talletusta