ma 14.01. klo 22:00

Manchester City - Wolves

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Valioliiga: Manchester City – Wolves | Susi ulvoo suurseuroja vastaan!

Sydämentykytyksiä suuremmilleen aiheuttanut Wolves vierailee Manchesterissa maanantaina. Cityn otteissa on ollut pientä toivomisen varaa nimenomaan ennakkoon kevyemmissä otteluissa. Sarjakärki Liverpoolia vastaan se esitti tosin edellisessä Valioliiga-kamppailussaan sellaista jalkapalloa kuin maailman parhaisiin seurajoukkueisiin kuuluvan ryhmän tulisikin pelata.
City ei ole voittamaton
Manchester City on voittanut edelliset kaksi otteluaan Valioliigassa, kun se on kaatanut Southamptonin ja sarjakärjen Liverpoolin. Sitä ennen toinen Manchesterista kotoisin oleva suurseura kärsi kaksi todellista yllätystappiota – ensin kotonaan Crystal Palacelle, sitten vieraissa Leicesterille.

City on Valioliigassa toisena seitsemän pisteen päässä kärjessä, mutta sillä on pelattuja otteluita 21 ja muilla niitä on jo 22. Kotiotteluissaan City on ollut vahva ja niissä se on sarjan piikkipaikalla. Kotikentällä 11 ottelussa on syntynyt peräti 37 maalia. Omassa päässä on kolissut keskimäärin alle kerran ottelussa.
Vaikka City kärsi ennen vuodenvaihdetta kaksi yllätystappiota, on joukkueen pelaaminen sillä tasolla, että vaikeaa on nähdä mitään keinoa häviämiseen sarjanousija Wolvesille. Piinaa Wolverhampton on toki isoille seuroille kuluvalla kaudella aiheuttanut ja aiheuttanee sitä myös maanantaina, mutta mestaruustaiston kannalta Cityn on pidettävä pintansa kamppailussa.
Isännillä on varmasti sivussa maalivahti Claudio Bravo, mutta puolustajat Benjamin Mendy sekä Vincent Kompany saattavat olla pelikunnossa. Heidän pelaamisensa on kuitenkin epävarmaa.
Wolves on kurittanut isoja seuroja
Wolverhampton on Valioliigassa sijalla 11 ja kerättyjä pisteitä sillä on 29. Odotuksiin nähden tämä kausi on ollut pieneltä ja piskuiselta nousijaseuralta tyylikäs suoritus. Suuremmatkin seurat ovat saaneet maistiaisia Wolvesin sähäkkyydestä ja viimeisimpänä kärkipäästä Tottenham sai kokea nöyryytyksen, kun se hävisi nousijaseuralle kotonaan 1–3.
Viimeistä edellisessä Valioliiga-ottelussaan Tottenhamin kaataneelle Wolvesille on kuluvalla kaudella irronnut pisteitä myös Chelseaa, Arsenalia ja Manchester Unitedia vastaan. Maanantai-illan vastustajaa Cityä vastaan Wolves on kuluvalla kaudella niin ikään kerännyt yhden sarjapisteen, kun sen isännöimä kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi elokuussa 1–1-tasapeliin.
Tottenham-voiton jälkeen Wolves hävisi kotonaan Crystal Palacelle 0–2, mutta tiputti Liverpoolin jatkosta Englannin cupissa voitettuaan viikko sitten pelatussa ottelussa Valioliiga-kärjen 2–1. Viidessä edellisessä ottelussaan Valioliigassa Wolves on kerännyt seitsemän pistettä, tehnyt kuusi maalia ja päästänyt niin ikään kuusi osumaa.
Wolvesilla ei ottelun alla ole tiedossa olevia poissaoloja, joten joukkue pääsee vierailemaan Cityn kotikentällä täysin ehjänä.

20 ilmaiskierrosta ilman talletusta