ma 14.01. klo 09:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Australian Open ATP: Roberto Bautista-Agut – Andy Murray | Sir Muzzan uran viimeinen ottelu?

Australian Openin avauskierroksella on tarjolla todella mielenkiintoinen ottelu, kun espanjalainen Roberto Bautista-Agut (ATP 23.) kohtaa vain pari päivää uransa lopettamisesta tiedottaneen britin, Andy Murrayn (ATP 230.)
Bautista aloitti kautensa suorastaan fantastisesti voittamalla Dohan ATP-turnauksen loistavien esitystensä päätteeksi. Espanjalaisen voitosta tekee vieläkin merkittävämmän se, että hän onnistui voittamaan turnauksessa muun muassa nimekkäät Stan Wawrinkan sekä Novak Djokovicin. Bautista hallitsi koko turnauksen ajan hermonsa erinomaisesti, ja sovelsi taitojaan eri tyylisiä vastustajiaan vastaan mallikkaasti.
Bautista ei ole ehkä maailman parhaita syöttäjiä, mutta hän syöttää riittävän varmasti, eikä hän tee kovinkaan usein kaksoisvirheitä. Bautistan peli perustuu loistavaan palloralliosaamiseen, ja ennenkaikkea hyvään liikkumiseen. Pienikokoinen espanjalainen kerkeää yllättävänkin vaikeisiin palloihin, ja onnistuu tuottamaan vastustajan kannalta vaikeita lyöntejä nopeastakin juoksuliikkeestä. Bautistan kämmen- ja rystypuoli ovat myöskin erinomaisessa tasapainossa, joten vastustajat eivät saa merkittävää hyötyä lyöntisuunnan painottamisesta.

Lyö riskitön 50€ veto – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

Murray järkytti koko tennismaailmaa kertomalla uransa lopettamisesta Australian Openia edeltävällä viikolla. Murrayn lonkkavaiva on äitynyt leikkaushoitoa vaativaan tilaan, ja britin ainoa tavoite tällä hetkellä on, että hän pystyisi pelaamaan vielä kesällä kotiturnauksensa, Wimbledonin perinteikkään Grand Slam turnauksen. Lajin elävän legendan pelaaminen Wimbledonissa ei kuitenkaan ole läheskään varmaa, ja onkin mahdollista, että ottelu Bautistaa vastaan jää miehen hienon uran viimeiseksi. Murray on tällä kaudella pelannut ainoastaan Brisbanen ATP-turnauksessa, jossa miehen tie päättyi neljännesvälieriin Daniil Medvedevin voitettua britti suoraan kahdessa erässä.
Murray on parhaimmillaan palloralleissa, ja miehen vahvuudet ovat pitkälti yhtenevät Bautistan kanssa. Murraylta löytyy kuitenkin ehkä aavistuksen vastustajaansa enemmän aggressiivisuutta ja halua lyödä voittopalloja ja tehdä hieman näyttävämpiä pisteitä, mitä espanjalaisella kilpakumppanillaan. Murray on myöskin hieman parempi, joskaan ei aivan yhtä varma syöttäjä. Murrayn rasitteena kuitenkin on jo aiemmin mainittu lonkkavaiva, mikä taatusti vaikuttaa miehen liikkumiseen kentällä.
Murrayn kertoimet pomppasivat käsittämättömän korkeiksi välittömästi miehen kerrottua uransa lopettamisesta. Britti pikemminkin haluaa tuoda parastaan esiin kentällä mahdollisesti uransa viimeisessä turnauksessa, kuin ”luovuttaa” suosiolla. Murray saa niin peli- kuin erätasoituksella järkyttäviä ylikertoimia, puhumattakaan suorasta voitosta. Vaikka Murrayn lonkkavaiva tuokin ikävän rasitteen miehen peliin, on hän silti edelleen yksi maailman parhaista palautuspelaajista.

20 ilmaiskierrosta ilman talletusta