ma 14.01. klo 01:05

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-icon

NHL: Winnipeg Jets – Anaheim Ducks | Vieraat tällä hetkellä NHL:n huonoin joukkue

Maanantain vastaisena yönä Winnipegissä kotijoukkue Jets saa vieraakseen Ducksin. Ottelu alkaa 01.05 Suomen aikaa.
Patrik Laine ei osu mistään, mutta Jets kerää pisteitä siitä huolimatta
Laine pelaa tällä hetkellä uransa vaikeinta jaksoa ja sen näkee kaikesta. Laineen tehtävä NHL:ssä on tehdä maaleja ja niitä on viimeiseen kahteentoista otteluun syntynyt yksi. Vaikka valmennus, sekä joukkueen muut pelaajat kehuvat Laineen panosta matseissa, se on enemmän ”uskon luomista” kuin mitään muuta – nuoren miehen hyöty joukkueelle mitataan kuitenkin loppupelissä tehopisteinä.
Vaikka joukkueen maalitykillä ei kulje, porskuttaa Jets tasaisesti neljällä sylinterillä. Joukkue on läntisen konferenssin sijalla neljä, mutta edellä olevat ovat pelanneet enemmän otteluita. Kuudesta viimeisestä ottelusta Jets on voittanut neljä.
Joukkueen syömähammas on sen ykkösketju. Mark Scheifele ja Blake Wheeler ovat pelanneet jo useamman vuoden yhdessä. Kolmas lenkki ketjussa on vähän vaihdellut, mutta tulosta on tullut aina.
Joukkueen vahvuus kuitenkin on pelitapa, jota kaikki neljä ketjua pyrkii toteuttamaan. Jets on oikealla tavalla agressiivinen ja inhottava joukkue kaukalossa.
Puolustajat Dustin Byfuglienin ja Jacob Trouban johdolla pitävät huolen siitä, että myöskään omissa ei vastustajalla ole liikaa tilaa, varsinkaan oman maalin edessä, jossa tähtivahdin statuksen itselleen esityksillään lunastanut Connor Hellebuyck saa tehdä työnsä varsin rauhassa.
Jetsiltä on sivussa loukkaantumisten vuoksi Byfuglien, toinen puolustaja Tyler Myers, sekä hyökkääjä Nikolai Ehlers. Puolustajien poissaolo näin suomalaisten lasien läpi katsottuna on hieno asia, sillä AHL:ssä mahtavasti pelannut Sami Niku saa pelejä ylhäällä NHL kokoonpanossa.

Lyö riskitön 50€ veto – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

Anaheim Ducks – lintu vai kala?
Ducksin peliä on koko kauden leimannut sama asia. Joukkue ottaa omiin enemmän, kun se luo hyökkäyspäähän. Ensimmäisen kolmanneksen kaudesta Ducks puolusti hyvin keskustaa ja tähtimaalivahti John Gibson seisoi päällään, jotta joukkue kykeni taistelemaan pisteistä illasta toiseen.
Pidemmän päälle oli kuitenkin odotettavissa, että jossain kohtaa ”ankat” romahtaa, jos suoritustaso kaukalossa ei parane – juuri siinä tilanteessa joukkue on nyt. Rapakon toisella puolen puhutaan paljon corsi -tilastoista ja nimenomaan näiden tilastojen läpi tarkasteltuna Ducks on ollut heikko.
Ducks on hävinnyt viimeiset kymmenen otteluaan ja juuri tällä hetkellä se on NHL:n huonoin joukkue. Paljon sanottu, sillä ankat löytyy tälläkin hetkellä vielä läntisen konferenssin sijalta yhdeksän. Kelkan on kuitenkin käännyttävä nopeasti.
Huolestuttavinta tilanteessa on se, että alkukauden aikana ankat oli todella siipirikkoinen ja keräsi pisteitä silti tasaisesti. Nyt tilanne on paljon parempi, kun vain Corey Perry, Patrick Eaves ja kakkosmaalivahti Ryan Miller ovat sivussa. Kuitenkin, juuri nyt, homma ei ota toimiakseen. Löytyykö vanhan koulukunnan valmentaja Randy Carlylelta työkalupakistaan aseita, jolla kelkka käännetään?
Luvassa fyysinen ottelu, jonka Jets kääntää edukseen ja jatkaa Ducksin ahdinkoa
Varsinkin kotiotteluissaan Jets pelaa fyysistä jääkiekkoa, ajaa taklauksia loppuun asti ja pitää huolen, että vastustaja on tietoinen siitä että mitään Winnipegistä ei saa ilmaiseksi. Tähän Ducks pystyy jotenkin vastaamaan ja joukkueiden väliset ottelut ovatkin olleet varsin fyysisiä. Tämä tuskin tulee poikkeamaan tulevan yön kamppailussakaan.
Tämän hetken vire joukkueilla on kuitenkin aivan erilainen, eikä Winnipeg ole todellakaan paikka, jonne on kiva lähteä kääntämään kelkkaa, kun kuljetaan tappiosta toiseen.
Uskotaan että Jets on ottelussa ankkoja edellä pelin jokaisella osa-alueella, rakentaa tarpeeksi paljon maalipaikkoja ja on ennenkaikkea tehokkaampi.

20 ilmaiskierrosta ilman talletusta