pe 18.08. klo 21:30

Bundesliiga 2023-24 - Kausivedot

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Leverkusen kasaamassa kovaa nippua – nähdäänkö Bundesliigassa pitkästä aikaa uusi mestari?

Bundesliigassa kausi isketään tulille perjantaina 18.8. Werder Bremenin isännöidessä vuosikausia sarjaa dominoinutta Bayern Münchenia. Bayern nappasi viime kaudella jo peräti 11. peräkkäisen mestaruuden, mutta voidaan sanoa että draamaa ei puuttunut. Borussia Dortmund oli kiinni mestaruudessa aivan loppumetreille saakka kunnes Bayernin Jamal Musiala naulasi voittomaalin Kölniä vastaan 89 minuutilla Dortmundin pelatessa tasan Mainzia vastaan. Bayern lähtee tuttuun tapaan valtavana suosikkina, mutta onko jättiläinen horjutettavissa?

🇭🇺

@clinicalmusiala
Musiala last minute title winning goal. Golden Boy

Bayernin osalta kenties tärkeintä on se, että kesken viime kauden tullut Thomas Tuchel on päässyt valmistautumaan kauteen kunnolla ja myös siirtomarkkinat on sujunut hyvin. Vaisun kauden osittain loukkaantumisen vuoksi pelannut Sadio Mané lähti, mutta vastaavasti saapuneiden joukossa on muun muassa Kim Min-jae, Konrad Laimer sekä Raphael Guerreiro. Bayern tulee jälleen saamaan runsaasti maaleja laajalta rintamalta, mutta edelleen joukkue havittelee selvää ykköskärkeä ja nimet Harry Kane sekä Dusan Vlahovic ovat pyörineet keskusteluissa. Nuori lupaus Mathys Tel kannattaa myös pitää mielessä.

Bayern & Germany

@iMiaSanMia
Tottenham are understood to still be considering Bayern's offer for Harry Kane [@Dan_KP]

Dortmundissa viime kauden pettymys on varmasti haluttu unohtaa ja tulevalla kaudella se on jälleen paperilla Bayernin suurin haastaja. Guerreiron lähtö paikattiin Mönchengladbachissa pelanneella Ramy Bensebainilla, mutta keskikentältä Jude Bellinghamin jättämää aukkoa ei helposti täytetä. Vaihtoehtoja toki löytyy, sillä Marcel Sabitzer on laadukas hankinta ja myös Wolfsburgissa läpimurtoa tehnyt Felix Nmecha on mielenkiintoinen nimi seurattavaksi. Hyökkäyspäässä on ollut hiljaisempaa, mutta nyt Sebastien Haller on heti alkukaudesta käytettävissä.

Leipzig päätyi viime kaudella sarjassa kolmanneksi ja joukkueen sisällä on käynyt kesän aikana melkoinen myllerrys eikä kaikkea olla välttämättä vielä nähty. Hyökkäyspäästä tulivoimaa lähti valtavasti, kun Christopher Nkunku sekä Dominik Szoboszlai siirtyivät Valioliigaan. Laimer tosiaan matkasi Bayerniin ja viimeisimpänä puolustuksen tähtiin kuulunut Josko Gvardiol siirtyi Manchester Cityyn. Sisään toki on myös tullut iso kasa mielenkiintoisia nimiä – Benjamin Sesko sekä Loïs Openda mätti ison kasan maaleja viime kaudella ja myös Xavi Simonsin läpimurto nähtiin vihdoin PSV:ssä. Hoffenheimista hankittu Christoph Baumgartner on myös laadukas lisäys.

Fútbol Fichajes

@FutboolFichajes
🤯 LA VENTANA DE TRASPASOS DEL RB LEIPZIG ⚪🔴

Altas:
🇧🇪 Loïs Openda, €43M
🇦🇹 Christopher Baumgartner, €24M
🇸🇮 Benjamin Seško, €24M
🇦🇹 Nicolas Seiwald, €20M
🇫🇷 El Chadaille Bitshiabu, €15M
🇳🇱 Xavi Simons, cesión

Bajas:
🇭🇷 Joško Gvardiol, €90M
🇭🇺 Dominik Szoboszlai, €70M…

Leverkusen ja Xabi Alonso on kasaamassa erittäin mielenkiintoista poppoota tulevalle kaudelle. Ehdottomasti isoin menetys on ollut oikealla laidalla yhdessä Jeremie Frimpongin kanssa tuhoa tehneen Moussa Diabyn siirto Aston Villaan. Sisään on kuitenkin tullut muun muassa Arsenalin johtohahmoihin kuulunut Granit Xhaka sekä Gladbachissa kovaa jälkeä tehnyt Jonas Hofmann. Patrick Schickin viime kausi oli heikko ja loukkaantumisten varjostama, mutta Victor Boniface on uusi ase hyökkäykseen.

Nelikon takaa haastajia löytyy useita, mutta jälleen kerran katseet kannattaa kääntää loistavan kauden pelanneiden SC Freiburgin ja Union Berlinin suuntaan. Kumpikaan joukkueista ei pelaajabudjetin osalta yllä lähellekään kärkeä, mutta valmennus sai joukkueet pelaamaan loistavasti yhteen. Freiburgin kohdalla ykkösvahti Mark Flekkenin menetys oli iso miinus ja Unionille puolestaan paikka Mestarien liigassa tuo omat haasteensa. Ei siis kannata yllättyä mikäli kyseinen kaksikko ja varsinkin maaliodottamiin nähden vahvasti yläkanttiin viime kauden vetänyt Union tulisi sijoituksissa alaspäin.

1. FC Union Berlin (English)

@fcunion_en
One of these mornings, you're goin' to rise up singin'
And you'll spread your wings and you'll take the sky

Rani spreads his wings.

The Champions League. Eisern!!!

Luonnollisesti 2. Bundesliigasta nousseille Darmstadille ja FC Heidenheimille sarjapaikan uusiminen tulee olemaan iso haaste. Heidenheim oli viime kaudella joukkueista maalirikkaampi ja vaikkakin joukkue oli maaliodottamiin nähden varsin onnekas, ei Darmstadilta löytynyt Tim Kleindienstin kaltaista maalitykki. Uhmapelaajien arvioissa viime kauden joukkueista suurimmat ongelmat on Bochumilla. Peliesityksiin nähden säilyminen oli melkoinen yllätys ja varsinkin omassa päädyssä joukkueen täytyy parantaa valtavasti. Salzburgista hankitulla Bernardolla on kokemusta Bundesliigasta sekä Valioliigasta, mutta palapeli on edelleen pahasti levällään, joten Bochumin putoamiselle tarjottuja kertoimia kannattaa pitää silmällä.

Men in Blazers

@MenInBlazers

Men in Blazers

@MenInBlazers
Here's video of Hamburger SV fans invading pitch after 1-0 win at Sandhausen. FC Heidenheim were losing 2-1 at this point. Hamburg was 3rd & Heidenheim 2nd going into match, but HSV would have gotten 2nd promotion spot with win & FCH loss or draw.
HEIDENHEIM WINNER 🇩🇪🆙 Video of Tim Kleindienst scoring 99' winner at Regensburg. Heidenheim amazingly scored twice in added time to earn Bundesliga promotion at Hamburg's expense. (Bonus: USMNT hopeful Lennard Maloney is Heidenheim starter in midfield.)

Bayernin materiaali on muita joukkueita vahvempi ja pelillisestikin se oli viime kaudella selvästi edellä, vaikka se ei lopulta sarjataulukossa näkynyt. Sen sijaan vedoksi lähdetään hakemaan mestaruutta ilman Bayernia ja panokset laitetaan tällä kerralla Leverkusenin suuntaan Mobilebetin tarjoamalla 11,00 kertoimella. Alonson jälki ehti näkyä jo viime kaudella positiivisesti ja Diabyn lähdöstä huolimatta joukkuetta voidaan pitää vahvistuneena. Lisäksi avainpelaajiin lukeutuva Florian Wirtz on tällä kaudella tositoimissa heti alusta alkaen, mikä on valtava plussa Leverkusenille.

Maalikuninkuuden osalta potentiaalisia ehdokkaita riittää, sillä maalitykit kuten Robert Lewandowski, Erling Haaland sekä Nkunku ovat vaihtaneet maisemaa. Suurimpana suosikkina kisaan lähtee Dortmundin Haller, joka rikkonaisen viime kauden aikana ehti viimeistellä yhdeksän osumaa ja Dortmundin energisen hyökkäyspelin keskellä odotukset on korkealla. Jälleen kuitenkin lähdetään Leverkusenin kautta ja napataan lapulle uutta hankintaa Bonifacea XLBetin tarjoamalla 40,00 kertoimella. Hänellä on kaikki avaimet napata pysyvästi paikka avauksessa ja Frimpongin sekä Wirtzin toimesta tarjoilu pelaa varmasti – pieni kokeilu on siis ehdottomasti paikallaan.

UEFA Europa League

@EuropaLeague
🇳🇬 Victor Boniface. Joint top scorer in 2022/23 🔥

#UEL

20 ilmaiskierrosta ilman talletusta